سلامت نیوز:اصلاح نانهای سنتی آغاز شده استنانهایی که تحت حرارت مستقیم تهیه میشوند سرطانزا هستند.
مجید حاجی فرجی رئیس انستیتو تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تهیه غیر اصولی نانهای سنتی بیان کرد: در گذشته نانواها زمان لازم برای پخت و آماده سازی نان را داشتند اما حال با توجه به افزایش جمعیت و میزان ساعات پخت، بیش از ۳ دهه است که جوش شیرین جایگزین خمیر ترش شده است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه در کشورهای خارجی نیز از جوش شیرین استفاده میشود اما به دلیل متفاوت بودن سبد غذایی آنها نمیتوان این مقایسه را قابل قبول دانست.
حاجی فرجی در مورد آسیبهای مصرف جوش شیرین در نانهای سنتی گفت: اولین ضرر استفاده از جوش شیرین در نانها ایجاد سو هاضمه و به دنبال آن کاهش جذب ریز مغذیها برای افراد است.
وی با اشاره به اینکه مشکل نان در کشور ما در مورد نانهای سنتی است، عنوان کرد: از آنجایی که کنترل و نظارت بر کیفیت نانهای صنعتی به درستی انجام میشود و هم چنین نحوه پخت آنها متفاوت بوده و میزان مواد مغذی به کار رفته در آنها مشخص است گفت: در مورد این نانها مشکلی نداریم. علاوه بر این خوشبختانه بسته بندی نانهای صنعتی تحت نظارتهای کافی انجام میشود.
رئیس انستیتو تغذیه اضافه کرد: از دیگر مشکلات در حوزه نانهای سنتی میتوان به پخت این نانها به وسیله سوختهای فسیلی اشاره کرد، هرچند که این معضل تا حد زیادی کنترل شده است اما هنوز برخی نانها در معرض حرارت مستقیم قرار میگیرند.
وی با اشاره به سرطان زایی مصرف طولانی مدت نانهایی که در معرض حرارت مستقیم تهیه میشوند، اظهار کرد: برنامه اصلاح نانهای سنتی مدتی است که شروع شده است. به طور مثال پودر مخمری که در کارخانجات تولید خمیر مایع آماده میشود جایگزین جوش شیرین شده است البته این اقدام به زمان بیشتری نیاز دارد زیرا هنوز تعداد زیادی از نانواییها از آن محروم هستند.
پیشنهاد سردبیر
-
قاتل کلسترول بالا را بشناسید!
ویتامین B۳ به افزایش عملکرد رگهای خونی و کاهش کلسترول بد کمک میکند. این ویتامین باعث کاهش التهاب رگهای خونی میشود.
-
۸ تفاوت کودکان باهوش با دیگران
کودکان با ضریب هوشی بالاتر از معمول، اغلب رفتارها و عادات خاصی از خود بروز میدهند که آنها را متفاوت از دیگران میکند. البته این شرایط هوش یا استعداد بالا لزوما به معنای موفقیت آکادمیک نخواهد بود و شامل هوش هیجانی، کنجکاوی و خلاقیت میشود.
-
راهکارهایی برای فرار از محتوای منفی رسانه های اجتماعی
دانشمندان هشدار میدهند که «دوم اسکرولینگ» یا «دوم سرفینگ» یا زمان بیش از حدی که شخصی برای گشتوگذار در رسانههای اجتماعی و سایتهای خبری صرف جذب اخبار منفی میکند و پیوستن به بحثها در رسانههای اجتماعی ما را در چرخهای از سلامت روان بد به دام میاندازد. به نوشته روزنامه سان، محققان دریافتند که خواندن محتوای منفی آنلاین ما را ناراضی میکند اما وقتی احساس ناراحتی میکنیم نمیتوانیم در مقابل نگاه کردن به مطالب بیشتر مقاومت کنیم.
-
دیابت زودهنگام خطر زوال عقل را افزایش میدهد
یک بررسی جدید نشان میدهد که افرادی که پیش از سن ۵۰ سالگی به دیابت نوع ۲ مبتلا میشوند، تقریباً دو برابر بیشتر از افرادی که در سنین بالاتر به این بیماری دچار میشوند، در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند. این ارتباط به ویژه در افراد چاق قویتر است و پژوهشگران بر لزوم توجه به چاقی به عنوان یک عامل کلیدی در پیشگیری از زوال عقل تأکید میکنند.
-
عوارض شستن افراطی دستها
شستن بیش از حد دستها (بهویژه با صابونهای قوی) میتواند باکتریهای مفیدِ روی سطح پوست را از بین ببرد و باعث خشکی پوست، ترکهای پوستی و آسیب دیدن لایه محافظ طبیعی پوست شود که خود این مورد، خطر ابتلا به عفونتها را افزایش میدهد.
-
هنجارهای مردانه و سلامت روان: چرا مردان از بیان مشکلات روانی خود اجتناب میکنند؟
در جوامع امروزی، مردان با چالشهای فراوانی روبهرو هستند که نادیده گرفتن یا سرکوب احساسات و مشکلات روانی یکی از بزرگترین این چالشهاست. هنجارهای کلیشهای مردانه، همچون "قوی بودن" و "پشتیبانی از خانواده"، از کودکی در ذهن آنها نهادینه میشود و باعث میشود که آنها کمتر به مسائل روانی خود توجه کنند. در این مقاله، به بررسی علل و پیامدهای این موضوع و راهحلهایی برای بهبود وضعیت سلامت روان مردان پرداخته شده است.
-
چگونه فست فود به سلامت مغز آسیب می رساند؟
فست فود از غذاهای اعتیادآور است و این بیعلت نیست؛ چربیهای ترانس موجود در بسیاری از غذاهای سرخشده میتواند توانایی مغز را برای تشخیص میزان سیری و گرسنگی مختل کند.
-
شیوه مصرف تخم مرغ در افراد مبتلا به کبد چرب و فشار خون
تا چند سال پیش توصیه پزشکان کنترل مصرف تخم مرغ بود، اما اکنون گفته میشود حتی افراد دارای بیماریهای زمینهای مثل چربی خون بالا و فشار خون بالا هم میتوانند آن را زیرنظر پزشک و یا متخصص تغذیه مصرف کنند.
نظر شما