مطالعه‌ای تازه در سوئد نشان می‌دهد که استفاده زیاد از آی‌پد، لپ‌تاپ یا گوشی می‌تواند خواب نوجوانان را مختل کرده و در نهایت آن‌ها را به افسردگی بکشاند—به‌ویژه دختران.

افسردگی دختران نوجوان؛ تاوان اعتیاد به صفحه‌ نمایش!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز،تحقیقات جدیدی که توسط پژوهشگران مؤسسه کارولینسکا در سوئد انجام شده، نشان می‌دهد استفاده بیش‌ازحد نوجوانان از دستگاه‌های الکترونیکی مانند آی‌پد، لپ‌تاپ و تلفن همراه، می‌تواند به قیمت از دست دادن خواب کافی تمام شود و خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد.

در این مطالعه که بیش از ۴۸۰۰ دانش‌آموز سوئدی بین ۱۲ تا ۱۶ سال در آن شرکت داشتند، محققان دریافتند نوجوانانی که بیشتر وقت خود را صرف تماشای صفحه‌ نمایش می‌کنند، به‌طور کلی خواب کوتاه‌تر و با کیفیت پایین‌تری دارند. این کم‌خوابی باعث به‌هم‌ریختن چرخه طبیعی خواب و بیداری آن‌ها می‌شود.

نکته مهم و قابل توجه اینجاست که این تغییرات در الگوی خواب، ارتباط مستقیمی با بروز علائم افسردگی در دختران نوجوان دارد. با اینکه پسران نیز اختلال خواب را تجربه می‌کنند، اما این مشکل در آن‌ها به افسردگی منجر نمی‌شود یا بسیار کم‌تر دیده می‌شود.

سباستین هوکبی، دانشجوی دکترا و سرپرست تیم تحقیق، در این باره گفت: «ما متوجه شدیم نوجوانانی که بیشتر در معرض صفحه‌ نمایش هستند، عادت‌های خواب ضعیف‌تری دارند. این وضعیت، به‌ویژه در میان دختران، باعث افزایش علائم افسردگی در طول زمان می‌شود.»

بر اساس یافته‌های این تحقیق، حدود ۳۸ تا ۵۷ درصد از علائم افسردگی در میان دختران را می‌توان با تغییر الگوهای خواب ناشی از استفاده از دستگاه‌های دیجیتال توضیح داد. همچنین تأکید شد که میزان افسردگی گزارش‌شده در میان دختران، بیش از دو برابر پسران بوده است—موضوعی که در مطالعات قبلی نیز به آن اشاره شده بود.

در حالی که آکادمی اطفال آمریکا هنوز زمان مشخصی برای میزان مجاز استفاده از صفحه‌ نمایش تعیین نکرده، آژانس بهداشت عمومی سوئد توصیه می‌کند نوجوانان حداکثر دو تا سه ساعت در روز از دستگاه‌های دیجیتال استفاده کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha