به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا،دکتر احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از افزایش چاقی در میان کودکان و نوجوانان کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: «آمار اضافهوزن و چاقی در کودکان زیر ۵ سال حدود ۲ درصد است، اما در کودکان بالای ۵ سال، بهویژه سنین مدرسه، وضعیت بحرانیتری داریم. چاقی در نوجوانان به حدود ۲۳ درصد رسیده است.»
اسماعیلزاده توضیح داد:«۷۰ تا ۷۵ درصد کودکانی که در دوران رشد دچار چاقی هستند، در بزرگسالی نیز چاق خواهند بود. بنابراین اگر قصد کنترل چاقی در جامعه را داریم، باید از دوران کودکی شروع کنیم.»
یکی از راهکارهای پیشنهادی وزارت بهداشت، کنترل تغذیه دانشآموزان در مدارس است. اسماعیلزاده گفت:
«با وجود تدوین دستورالعمل برای پایگاههای تغذیه سالم، تنها کمتر از ۲۵ درصد مدارس کشور آن را اجرا میکنند. دلیل اصلی آن، اجاره بوفهها به بخش خصوصی و نبود درآمد اختصاصی مدارس است.»
او اضافه کرد:
«باید در قراردادهای اجاره بوفهها، الزام رعایت دستورالعملهای وزارت بهداشت ذکر شود.»
در ادامه، اسماعیلزاده از اجرای سه برنامه اصلی برای مقابله با چاقی در کودکان خبر داد:
-
غربالگری وزن و قد دانشآموزان از ابتدای سال تحصیلی جدید با همکاری آموزش و پرورش؛ کودکانی که دچار اضافهوزن، لاغری یا کوتاهی قد هستند، به مراکز بهداشت معرفی و توسط کارشناسان تغذیه راهنمایی میشوند.
-
آموزش تغذیه برای دانشآموزان، والدین و معلمان توسط ۱۵۰۰ کارشناس تغذیه در سراسر کشور.
-
تدوین «نقشه راه ملی کنترل چاقی کودکان» برای یک دوره ۱۰ ساله با همکاری اساتید و محققان، که چارچوب اجرایی مقابله با چاقی در سطح ملی را تعیین خواهد کرد.
وی همچنین به موضوع تحرک بدنی اشاره کرد و گفت:
«گرچه مسئولیت مستقیم این حوزه بر عهده دفتر ما نیست، اما در مدارس و از طریق همکاری با دیگر بخشها، پیگیر اجرای برنامههای حرکتی نیز هستیم.»
نظر شما