وزیر بهداشت از وضعیت نگران‌کننده بهداشت دهان و دندان در کشور خبر داد و اعلام کرد که ۱۸ درصد مردم هیچ نوع مراقبت بهداشتی از دندان‌های خود ندارند؛ این رقم در میان دهک‌های پایین به ۵۰ درصد می‌رسد. همزمان، تعداد دانشکده‌های دندانپزشکی از ۵ واحد به ۴۶ واحد افزایش یافته است.

نیمی از دهک‌های پایین، بهداشت دندان را رعایت نمی‌کنند / جهش چشمگیر دانشکده‌های دندانپزشکی در کشور

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مراسم بزرگداشت روز دندانپزشکی که در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد، با اشاره به دغدغه‌های جدی در حوزه بهداشت دهان و دندان گفت: متأسفانه ۱۸ درصد مردم کشور هیچ‌گونه روش بهداشتی برای مراقبت از دندان‌های خود را رعایت نمی‌کنند. این آمار در میان دهک‌های اقتصادی پایین‌تر، به ۵۰ درصد می‌رسد که زنگ خطر جدی برای سلامت عمومی است.

او با بیان اینکه ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور به‌طور کامل بی‌دندان هستند، اظهار داشت: این آمار در حالی است که میانگین جهانی این شاخص، بین ۲۵ تا ۳۰ درصد است. بنابراین نیاز است تا در حوزه پیشگیری، و حتی در گام‌هایی جلوتر از پیشگیری، اقدامات جدی‌تری انجام شود.

وزیر بهداشت همچنین بر ضرورت فعالیت گسترده‌تر جامعه دندانپزشکی در حوزه پیشگیری تأکید کرد و گفت: نظام سلامت کشور باید علاوه بر رشد عمودی، توسعه افقی نیز داشته باشد تا خدمات بهداشت و درمان به شکل عادلانه در سراسر کشور گسترش یابد.

در ادامه، ظفرقندی با اشاره به رشد قابل توجه زیرساخت‌های آموزشی در حوزه دندانپزشکی بیان کرد: «در گذشته تنها ۵ دانشکده دندانپزشکی در کشور وجود داشت، اما امروز این رقم به ۴۶ دانشکده رسیده است که همه رشته‌های تخصصی و علمی مرتبط با دندانپزشکی در داخل کشور قابل اجراست.»

او این پیشرفت را مایه افتخار ملی دانست و افزود: طبق نظرسنجی‌های مختلف، جامعه پزشکی همچنان یکی از مورد اعتمادترین گروه‌ها نزد مردم است.

وی همچنین با اشاره به عملکرد موفق نظام سلامت در ایام نوروز گفت: بیش از ۱۳۷ هزار عمل جراحی الکتیو، ۱۱۴۷ مورد احیای موفق، و ۱۱۵ عمل پیوند عضو از جمله اقدامات مهم انجام‌شده در این ایام بود.

در پایان، وزیر بهداشت از جامعه دندانپزشکی خواست تا با تقویت آموزش، توسعه درمان و مشارکت مؤثر در ارتقای سلامت عمومی، نقش فعال‌تری در بهبود شاخص‌های بهداشت دهان و دندان ایفا کنند.

در این مراسم، ۹ نفر از اساتید و پیشکسوتان برجسته دندانپزشکی کشور نیز با اهدای لوح تقدیر مورد تجلیل قرار گرفتند.

گفتنی است، بر اساس مصوبه هیأت وزیران در سال ۱۳۶۲، روز ۲۳ فروردین به عنوان «روز دندانپزشک» و هفته پایانی این ماه نیز به عنوان «هفته دندانپزشکی» نام‌گذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha