دکتر شهرام یزدانی، مشاور آموزشی رئیس‌جمهور، در نشست اخیر خود از وضعیت نگران‌کننده سلامت روان در میان دستیاران پزشکی کشور خبر داد و اعلام کرد که بیش از ۶۵ درصد از آنها به افسردگی مبتلا هستند. وی بر لزوم تغییر سیاست‌های بهداشتی و اصلاح ساختارهای کاری برای بهبود وضعیت روانی این افراد تاکید کرد.

بحران سلامت روان در جامعه پزشکی/ ۶۵ درصد دستیاران دچار افسردگی هستند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر شهرام یزدانی، رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی، در نشست خبری اخیر خود وضعیت سلامت روان جامعه پزشکی کشور را «وخیم» خواند و به نتایج تحقیقی که بر روی ۳۵۰ دستیار پزشکی در تهران انجام داده‌اند اشاره کرد. بر اساس این مطالعه، ۶۵ درصد از دستیاران پزشکی دچار افسردگی هستند، که ۲۵ درصد از آنها افسردگی شدید دارند. همچنین ۶۰ درصد از این افراد به اضطراب مبتلا بوده و ۱۶ درصد از آنها اضطراب شدید را تجربه می‌کنند.

دکتر یزدانی در ادامه گفت: «در این مطالعه، یک‌سوم از دستیاران پزشکی افکار خودکشی دارند و از این تعداد، ۱۰ درصد از آنها افکار خودکشی خطرناک دارند.» او همچنین به نتایج مطالعه‌ای دیگر اشاره کرد که نشان می‌دهد میزان افکار خودکشی در میان پزشکان ۲.۷ برابر بیشتر از سایر مشاغل است، و تنها مشاغل مانند معماری، پایین‌ترین میزان افکار خودکشی را دارند.

رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی همچنین به انتقاد از سیاست‌های دستوری توزیع دستیاران پزشکی در مناطق محروم پرداخت و گفت: «اینکه بخواهیم دستیاران را با دستورات اجباری به مناطق دورافتاده بفرستیم، یک اشتباه بزرگ است. باید سیاست‌هایی طراحی کنیم که شرایط زندگی و کاری این افراد را بهبود ببخشد.» وی پیشنهاد کرد که در این راستا، ایجاد سیستم‌های انگیزشی و فراهم کردن امکانات مناسب برای زندگی در مناطق محروم ضروری است.

دکتر یزدانی همچنین بر لزوم اصلاحات در شیوه‌های آموزشی و کاری بیمارستان‌های آموزشی تاکید کرد و افزود: «نباید بیمارستان‌ها تنها به دستیاران پزشکی وابسته باشند و باید تضمین کنیم که دانشجویان به‌طور مؤثر آموزش ببینند و فشار زیادی بر دستیاران وارد نشود.» او اضافه کرد که ۹۳ درصد از دستیاران در شرایط فعلی با فرسودگی شدید مواجه هستند و پیشنهاداتی نظیر کوتاه کردن دوره دستیاری، پذیرش مستقیم از عمومی به تخصص و فوق تخصص و کم کردن تعهدات اجباری دستیاران می‌تواند به بهبود وضعیت آنها کمک کند.

مشاور رئیس‌جمهور در پایان افزود که همچنین باید با اصلاح تعرفه‌ها و بهبود شرایط کاری، انگیزه بیشتری برای حضور در مناطق محروم ایجاد شود تا وضعیت روانی و کاری دستیاران پزشکی بهبود یابد و این جامعه تحت فشار کمتری قرار بگیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha