به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،دکتر محمد رئیسزاده، رئیسکل سازمان نظام پزشکی، در مراسم بزرگداشت روز دندانپزشک با اشاره به تحولات مهم این حوزه، گفت: «چهار دهه پیش تنها ۲ هزار دندانپزشک در کشور فعالیت میکردند، اما امروز این عدد از مرز ۴۹ هزار نفر عبور کرده است؛ از این تعداد، بیش از ۶۶۰۰ نفر در رشتههای تخصصی و فوقتخصصی مشغول به کار هستند.»
وی این رشد را حاصل تلاش دانشگاهها و اساتید حوزه دندانپزشکی دانست اما تأکید کرد: «با وجود این پیشرفتها، شاخصهای سلامت دهان و دندان هنوز در شرایط ایدهآل نیستند. بهویژه آنکه بیش از ۲۹ درصد از هزینههای بهداشت خانوار در دهکهای بالای درآمدی به خدمات دندانپزشکی اختصاص دارد؛ که خود گواهی بر نابرابری جدی در دسترسی دهکهای پایین به این خدمات است.»
کاهش مهاجرت متخصصان؛ بازگشت امید؟
یکی از نکات مهم مطرحشده توسط دکتر رئیسزاده، کاهش قابلتوجه درخواستهای «گود استندینگ» یا همان گواهی مهاجرت در میان پزشکان و دندانپزشکان بود. وی گفت:
«در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته، آمار درخواست مهاجرت پزشکان ۱۸.۷۵ درصد و دندانپزشکان ۱۹.۵ درصد کاهش یافته است. این یعنی حدود ۱۴۰۰ نفر کمتر از سال قبل، تصمیم به مهاجرت گرفتهاند.»
او این روند را نشانهای از افزایش امید در جامعه پزشکی و تغییر نگاه مسئولان نسبت به چالشهای نظام سلامت دانست و اضافه کرد: «وقتی وزارت بهداشت و دولت با رویکردی شفاف و مسئولانه با مشکلات برخورد میکنند، متخصصان هم انگیزه بیشتری برای ماندن پیدا میکنند.»
پایان «دستاوردسازی»؛ آغاز اصلاحات واقعی
رئیس سازمان نظام پزشکی، حضور وزیر بهداشت در این مراسم را اقدامی نمادین و متفاوت توصیف کرد و گفت:
«برای نخستینبار در دوره مدیریتیام، شاهد حضور مستقیم وزیر در مراسم روز دندانپزشک هستیم. این حضور، پیام روشنی دارد: پایان دوران کتمان مشکلات و آغاز اصلاحات واقعی.»
او افزود: «ما از دورهای عبور کردهایم که با بزرگنمایی دستاوردها سعی در نادیدهگرفتن ضعفها داشتیم. امروز با نگاهی واقعگرایانه، در مسیر رفع چالشها و بهبود وضعیت سلامت کشور قرار گرفتهایم.»
نظر شما