به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، هرچند تعطیلات نوروز فرصت بسیار مناسبی برای استراحت، تجدید قوا، دید و بازدید با اعضای خانواده و خستگیدرکردن است، اما یک نیمه خالی هم دارد که خیلیها از آن غافلند. به گفته روانشناسان، خیلی از اختلافات بین زوجها و همچنین بین فرزندان و والدین در تعطیلات طولانیمدتی مثل نوروز پیش میآید. در این باره با دکتر محمد گراوندنیا، روانشناس و مشاور گفتوگو کردیم تا از دلایل زیاد شدن مراجعه به مشاوران بگوید.
نخستین بار
در تعطیلات نوروز، زن و شوهرها، بهخصوص زوجهای تازهکار، بهمدت 2هفته ساعتهای طولانی و دائم با هم هستند یا ارتباطشان با خانوادههایشان برای نخستینبار به اشتراک گذاشته میشود. بیشترین اختلافاتی که در یک هفته اخیر بهعنوان مشاور با آن مواجه بودهام این بوده که زوجها برای نخستین بار رفتهاند در دل خانواده همسر و نتوانستهاند رفتارهای جمعی را مدیریت کنند.
رفتارهای شوکهکننده
این زوجها قسمتهایی از شخصیت پنهان همدیگر را تازه در جمع میشناسند، رفتارهایی که برایشان شوکهکننده است. هزاران مسئله در این مواقع بین زوجها مطرح میشود که ممکن است در تنهایی مطرح نشود.
دردسرهای فرزند بودن
عده زیادی از کسانی که بعد از تعطیلات نوروز به ما مراجعه میکنند متولدان دهه60، اواخر50 و اوایل70 هستند و اغلب مستقل زندگی میکنند. این افراد با ویژگیهای اخلاقی بسیار قوی و بالایی رشد کردهاند و معمولا نمیتوانند جواب خشمآلودی به والدین خود بدهند یا برخورد تندی با آنها داشته باشند و فقط درونریزی میکنند. آنها ترجیح میدهند که بعد از تعطیلات فرصتی فراهم شود و حرفهای خود را با تراپیست در میان بگذارند.
ریتم بههمخورده
یک دلیل دیگر به هم خوردن امنیت روان فرزندان که اغلب خودشان از آن آگاه نیستند، این است که خیلی از آنها تنها زندگی میکنند و تمامی روتینهایشان در تعطیلات به هم میخورد. مثلا ساعت خواب، ساعت غذا خوردن و سایر برنامهها که همیشه در کنترل خودشان بوده، در ایام عید به هم میریزد.
نظر شما