به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،پارکینسون، بیماریای نسبتا شایع و تخریبکننده سیستم عصبی مرکزی، بیشتر در سنین بالای ۵۵ تا ۶۰ سال بروز میکند، اما در برخی موارد میتواند در سنین پایینتر نیز مشاهده شود. این بیماری در ۱۰ تا ۲۰ درصد موارد علت ژنتیکی دارد، اما در بیشتر مبتلایان، علل غیرژنتیکی مسئول بروز آن است.
لرزش دست، کندی حرکات و اختلال در راه رفتن از شایعترین علائم پارکینسون هستند. در برخی بیماران، کندی حرکت به همراه لرزش دست مشاهده نمیشود و ممکن است بیماری با تأخیر تشخیص داده شود. به همین دلیل، توصیه میشود در صورت بروز علائمی چون لرزش دست، کندی حرکات نسبت به گذشته و اختلال در راه رفتن، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
در حال حاضر با مصرف داروهای مناسب میتوان علائم بیماری را کنترل کرد و کیفیت زندگی بیماران را ارتقا داد. داروی «لوودوپا»، که بهترین داروی موجود برای درمان پارکینسون است، بهطور مؤثری علائم بیماری را کنترل میکند، اما باید توجه داشت که داروها بههیچوجه نقش پیشگیریکننده در بیماری ندارند.
بر اساس مطالعات علمی، ورزش منظم و فعالیت بدنی یکی از بهترین روشها برای کنترل علائم و کاهش سرعت پیشرفت بیماری پارکینسون است. فعالیتهای هوازی مانند پیادهروی، دویدن، شنا، تایچی و یوگا، بهویژه وقتی بهطور منظم انجام شوند، میتوانند به بیماران کمک کنند.
توصیه میشود بیماران پارکینسون حداقل سه روز در هفته و هر بار به مدت یک ساعت ورزش کنند و در طول روز حداقل یک پیادهروی ساده داشته باشند. دوچرخهسواری نیز برای این بیماران بسیار مفید است.
علاوه بر ورزش، رژیم غذایی سالم نیز در کنترل بیماری مؤثر است. مصرف میوههای تازه، بهویژه میوههای قرمز رنگ، و سبزیجات به همراه کاهش مصرف چربیهای مضر و گوشت قرمز میتواند به بهبود وضعیت بیماران کمک کند.
در نهایت، انجام فعالیت بدنی منظم میتواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون نیز کمک کند و طبق برخی مطالعات، مصرف یک فنجان قهوه در روز نیز ممکن است مفید باشد.
مهری سالاری، متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ پارکینسون و اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش
نظر شما