به گزارش سلامت نیوز، سلمان اسحاقی در گفت و گو خبرنگار خانه ملت در تشریح نشست سه شنبه، 19 فروردین ماه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از حضور رئیس سازمان غذا و دارو در نشست کمیسیون برای ارائه گزارش در مورد وضعیت تولید، واردات و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری و برنامه های آن سازمان در جهت جلوگیری از کمبود دارو و تجهیزات پزشکی، مصرفی و سرمایه ای و افزایش پرداختی از جیب بیماران خبر داد و هشدار نسبت به اینکه جان و سلامت مردم در معرض تهدید است، گفت: جلسه امروز یکی از جلسات جدی و چه بسا آخرین جلسه هشداردهنده به دولت است و از این پس، کمیسیون بهداشت با استفاده از ابزارهای نظارتی خود برای صیانت از حقوق و جان و سلامت مردم وارد عمل خواهد شد.
وی افزود: در این نشست نمایندگان نهادهای امنیتی و مسئولان سازمان بازرسی حضور داشتند و در مورد موضوع قاچاق دارو و شیرخشک بحث و گفت و گو و بر اساس اظهارات مطرح شده و مقرر شد نهادهای نظارتی، اطلاعاتی و قضایی اطلاعاتی به صورت جدی به این موضوع ورود کنند همچنین مافیای دارو نیز توسط نهادهای امنیتی تأیید شد و سازمان غذا و دارو موظف شد با همکاری این نهادها با ورود جدی به این موضوع برخورد قاطع و اساسی با این پدیده داشته باشد.
بار مالی سنگین افزایش قیمت دارو بر دوش مردم
نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس دوازدهم با بیان اینکه در ۴ ماهه پایان سال گذشته، ۴۳ هزار میلیارد تومان بار مالی ناشی از افزایش قیمت دارو بر بازار تحمیل شده است، تصریح کرد: این مسئله نتیجه بیتدبیری، سوء مدیریت و عدم هماهنگی بین دستگاه ها است و بخش زیادی از این مابه التفاوت از جیب مردم پرداخت شده است.
اسحاقی با انتقاد از افزایش قیمت دارو بدون هماهنگی با بیمهها، گفت: سؤال اینجاست که آیا بیمهها توان جبران مابه التفاوت افزایش قیمت را دارند یا خیر و اگر نداشته باشند، این هزینه از جیب مردم پرداخت خواهد شد.
تخصیص ناقص ارز دارویی
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در سال گذشته، از ۳ و نیم میلیارد دلار ارز تخصیصیافته برای دارو و تجهیزات پزشکی، تنها ۳.۱۳۸ میلیارد دلار محقق شده و مابقی آن هنوز به سیستم وارد نشده و بر اساس اظهارات مطرح شده در نشست امروز در روزهای آینده تفاهمنامهای میان وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص کامل این ارز منعقد خواهد شد که می تواند نقش بسیار مهمی را در تامین دارو و تجهیزات پزشکی داشته باشد.
ذخیره دارویی تنها روی کاغذ است
وی با انتقاد از وضعیت ذخایر دارویی، گفت: ما توان تولید دارو داریم، اما ذخیره واقعی دارو در انبارها دیده نشده و کمیسیون تاکید دارد که ذخیره دارویی در مورد داروی فریز شده و موجود در انبار در نظر گرفته شود نه فقط آمادگی و توان تولید آن.
مبهم بودن فرمول افزایش قیمت دارو
اسحاقی درباره نحوه افزایش قیمت داروها با انتقاد از اینکه فرمول افزایش قیمت دارو بسیار مبهم است، تصریح کرد: در نشست یکی از مسئولان نهادهای امنیتی اشاره کرد که قیمت یک دارو ۱۱۰۰ درصد و داروی دیگری تنها ۵ درصد افزایش یافته و سازمان غذا و دارو مکلف شده این فرمول را به کمیسیون ارائه کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: نیاز سازمان غذا و دارو برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی 3.5 میلیارد یور از 11 میلیارد یورو کالاهای اساسی و 1.5 میلیارد یورو از محل ارز مبادله ای خواهد بود.
نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی، با هشدار درباره وضعیت نابسامان حوزه سلامت، گفت: با این رویه ای که در حال اجراست، متأسفانه آینده خوبی برای جان و سلامت مردم در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک متصور نیستیم.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳، ۵۰ میلیارد عدد دارو مصرف شده است، گفت: اعضای کمیسیون تاکید کردند که وزارت بهداشت باید نسبت به بهینهسازی مصرف و تجویز منطقی دارو ورود جدی کند به عنوان مثال، وقتی بیمار نیاز به مصرف دو روزه دارو دارد، نباید بسته کامل ۱۲ تایی به او تحویل داده شود زیرا این رویه منجر به هدررفت منابع و مصرف غیرمنطقی دارو میشود.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به کیفیت پایین برخی تولیدات داخلی دارو تأکید کرد: متأسفانه بخشی داروهای تولید داخل با بحران بیکیفیتی مواجه هستند که این مسئله مستقیماً با جان بیماران بازی میکند بنابراین کمیسیون بهداشت به این موضوع ورود جدی خواهد کرد
نظر شما