به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ،آنوریسم مغزی یک برآمدگی یا بالون شدن در دیواره شریانهای مغزی است که در نتیجه ضعف در جدار عروق رخ میدهد. این پدیده در ابتدا ممکن است بدون علامت باشد، اما فشار خون بالا و سیگار کشیدن از مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به آن هستند. در صورتی که این آنوریسم پاره شود، خونریزی مغزی شدیدی به دنبال خواهد داشت که تهدیدی جدی برای زندگی فرد است.
بر اساس گزارشها، در ایالات متحده حدود ۶.۷ میلیون نفر به آنوریسم مغزی پاره نشده مبتلا هستند و از هر ۵۰ نفر، یک نفر ممکن است به این بیماری دچار شود. آنوریسم مغزی میتواند به دو دسته تقسیم شود: دسته اول آنوریسمهای پاره نشده هستند که میتوان برنامه درمانی مناسبی برای آنها تنظیم کرد، اما دسته دوم آنوریسمهای پارهشده هستند که نیاز به درمان فوری دارند.
دکتر کریس فاکس، جراح مغز و اعصاب در مرکز «مایو کلینیک» توضیح میدهد: "در صورت پاره شدن آنوریسم، خونریزی به سرعت شروع میشود و ممکن است لختهای از خون در محل پارگی تشکیل شود که موقتا خونریزی را متوقف میکند، اما این لخته نمیتواند به طور دائمی از خونریزی جلوگیری کند. در این شرایط، هر لحظه خطر پارگی دوباره و خونریزی شدیدتر وجود دارد که میتواند به مرگ مغزی منجر شود."
علائم پارگی آنوریسم مغزی معمولاً شامل سردرد شدید، حالت تهوع، استفراغ، گیجی و از دست دادن هوشیاری است. دکتر فاکس تاکید میکند که بدترین سردرد زندگی یکی از تظاهرات کلاسیک آنوریسم پاره شده است.
علاوه بر عوامل خطر ژنتیکی که ممکن است در زنان نقش داشته باشد، سیگار کشیدن و فشار خون بالا به عنوان دو عامل اصلی در بروز آنوریسم مغزی شناخته میشوند. این عوامل میتوانند باعث ضعیف شدن دیواره رگهای مغزی شوند و زمینهساز ایجاد این بیماری خطرناک باشند.
از آنجا که آنوریسم مغزی ممکن است به طور ناگهانی و بدون هیچ هشدار قبلی بروز کند، آگاهی از علائم و پیشگیری از عوامل خطر میتواند به کاهش ابتلا به این بیماری کمک کند و در صورت وجود آن، تشخیص زودهنگام میتواند جان افراد را نجات دهد.
نظر شما