پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۵
کد خبر: 384653

لاشه ۲۰قطعه لاک‌پشت دریایی پوزه‌عقابی و سبز و یک قطعه پورپویز در محدوده ساحلی شهرستان جاسک مشاهده شده است.

قتل دسته جمعی لاکپشت‌ها

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، روش‌های صیادی صنعتی در خلیج‌فارس جان آبزیان بزرگ‌جثه را تهدید می‌کند و در روزهای اخیر نیز لاشه 20لاک‌پشت دریایی و یک پورپویز بدون باله (کوچک‌ترین عضو راسته نهنگ‌ها) در ساحل جاسک پیدا شد. کارشناسان سازمان حفاظت محیط‌زیست گمان می‌کنند «گیر کردن در تورهای ماهیگیری» دلیل این حجم از تلفات است. اگرچه اصلی‌ترین دلیل تلفات در خلیج‌فارس آلودگی‌های نفتی و سپس فاضلاب شهری و صنعتی است، اما صید ضمنی نیز بخشی از حیات‌وحش خلیج‌فارس را به نابودی کشانده است.



صید ضمنی چه گونه‌هایی را تلف می‌کند؟


صید گونه‌های غیرهدف و تصادفی را صید ضمنی می‌گویند. صیادان این گونه‌های غیرخوراکی برای انسان را یا دور می‌ریزند یا برای استفاده صنعتی با خود به ساحل می‌آورند. تورهای ترال، گوشگیر و پرساین بیشترین صید ضمنی و تلفات گونه‌ها را به همراه دارد. هرسال جمعیت زیادی از نهنگ‌ها، دلفین‌ها، لاک‌پشت‌های دریایی و پستانداران دریایی در اثر صید ضمنی ازبین می‌روند. به‌طور مثال صید ضمنی ترالرهای میگوگیر در آب‌های خلیج‌فارس در برخی فصول سال به ۶۰ تا ۸۰درصد می‌رسد.



آمار صید ضمنی سالانه


بنابر گزارش فائو مقدار آبزیان دورریز حاصل از صید ضمنی در جهان تا سال ۲۰۲۵ به حدود ۳.۸۵میلیون تن و تعداد پستانداران دریایی تلف‌شده به ۳۰۹هزار رأس رسیده است. این درحالی است که ۸۵درصد از آبزیان حاصل از صید ضمنی وقتی به دریا برگردانده می‌شوند تلف می‌شوند. داده‌های موجود درباره صید ضمنی در خلیج‌فارس نشان می‌دهد که این منطقه به‌دلیل ماهیگیری گسترده به‌ویژه با استفاده از ترال، با میزان بالایی از صید ضمنی مواجه است. براساس گزارش‌های سازمان شیلات ایران، حدود ۳۰ تا ۴۰درصد از کل صید در خلیج‌فارس صید ضمنی محسوب می‌شود که بسیاری از این گونه‌ها بعد از صید مجددا به دریا برگردانده می‌شوند، اما درصد بالایی از آنها تلف می‌شوند.



جای زخم و خفگی


حبیب مسیحی تازیانی، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان: لاشه ۲۰قطعه لاک‌پشت دریایی پوزه‌عقابی و سبز و یک قطعه پورپویز در محدوده ساحلی شهرستان جاسک مشاهده شده است. براساس بررسی‌های اولیه کارشناسان محیط‌زیست، گیرافتادن در تورهای ماهیگیری و خفگی، علت اصلی تلفات این جانداران است. در برخی موارد نیز آثار برخورد با پروانه شناورهای دریایی روی لاشه‌ها دیده شده است. مرگ دسته‌جمعی این جانداران نگرانی‌ها درباره تأثیر فعالیت‌های انسانی بر زیست‌بوم دریایی را افزایش داده است. این اتفاق در حالی رخ داده که سواحل جنوبی ایران، به‌ویژه محدوده جاسک، ازجمله زیستگاه‌های مهم لاک‌پشت‌های دریایی و پورپویزهای بدون باله است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha