سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۲
کد خبر: 384596

تغذیه نامناسب فقط باعث چاقی نمی‌شود، بلکه می‌تواند استرس و اضطراب را هم در شما افزایش دهد.

بدخوری باعث این اختلال روانی می‌شود

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، تغذیه نامناسب فقط باعث چاقی نمی‌شود، بلکه می‌تواند استرس و اضطراب را هم در شما افزایش دهد، بنابراین با یک رژیم غذایی مناسب می‌توانید تا حد زیادی از این عارضه رهایی پیدا کنید. ۴ اصل مهم در رژیم غذایی برای کاهش استرس وجود دارد که عبارتند از تعادل در میزان خوردن، تنوع خوراکی‌ها، نوشیدن آب کافی و انجام فعالیت فیزیکی.

مواد غذایی به شکل‌های مختلف می‌توانند سطح استرس را کاهش دهند، مثلا مصرف بلغور جو سطح هورمون سروتونین را در بدن افزایش می‌دهد. سروتونین یک انتقال‌دهنده عصبی است که افزایش آن حس آرامش و کاهش آن استرس ایجاد می‌کند. آدرنالین و کورتیزول نیز هورمون‌های مؤثر در ایجاد استرس هستند که رژیم غذایی مؤثر روی آنها می‌تواند باعث افزایش سطح ایمنی بدن و کاهش استرس شود.

یکی مهم‌ترین عوامل ایجاد استرس، نوسانات قند خون است. بنابراین مصرف خوراکی‌هایی که تنظیم قند خون را به هم می‌زند، استرس را افزایش می‌دهد. برای مثال، رژیم غذایی سرشار از قند مثل خوردن شیرینی‌ها و نوشابه‌ها سطح استرس را بالا می‌برد، در حالی که بسیاری از افراد به غلط تصور می‌کنند هنگام خوردن آنها استرسشان کاهش می‌یابد.

وقتی ما از مواد غذایی حاوی قند یا کربوهیدرات‌های ساده به میزان زیاد در رژیم غذایی‌مان استفاده می‌کنیم، قند خونمان و به دنبال آن انسولین در خون به‌سرعت افزایش و سپس کاهش پیدا می‌کند. این در حالی است که نوسانات سریع قند خون باعث ایجاد تغییر خلق و خو می‌شود و افراد احساس می‌کنند برای کاهش استرسشان به مصرف شیرینی نیاز دارند و این سیکل معیوب مرتبا تکرار شود.

همچنین باید توجه کرد که غذا باید در طول روز و به شکل وعده‌های منظم و کوچک با رعایت ثبات قند خون خورده شود چراکه هم پرخوری و هم گرسنگی می‌تواند باعث اختلالات قند خون و در پی آن ایجاد استرس و اضطراب شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha