مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که دیابت دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به اختلالات رشدی عصبی، از جمله اوتیسم، را در کودکان تا ۳۰ درصد افزایش دهد.

خطرات دیابت بارداری برای کودکان؛ افزایش احتمال ابتلا به اوتیسم و اختلالات عصبی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،یک مطالعه جدید و وسیع شواهد جدیدی را در ارتباط با دیابت بارداری و خطرات آن برای رشد مغزی کودکان ارائه می‌دهد. این مطالعه که شامل تجزیه و تحلیل داده‌های ۲۰۲ تحقیق گذشته و بیش از ۵۶ میلیون جفت مادر-کودک است، نشان می‌دهد که مادران مبتلا به دیابت در دوران بارداری احتمالاً خطر ابتلا به اختلالات عصبی و رشدی در کودکان خود را افزایش می‌دهند.

بر اساس این مطالعه، کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری دچار دیابت می‌شوند، ۲۸ درصد بیشتر از سایر کودکان در معرض ابتلا به مشکلات رشدی عصبی هستند. این مشکلات شامل اختلالات مختلفی از جمله اوتیسم، اختلال کم توجهی و بیش‌فعالی، ناتوانی ذهنی، مشکلات ارتباطی، حرکتی و یادگیری می‌شود.

خطر ابتلا به اوتیسم در این کودکان ۲۵ درصد بیشتر، اختلال کم توجهی و بیش‌فعالی ۳۰ درصد بیشتر و ناتوانی ذهنی ۳۲ درصد بیشتر از کودکانی است که مادرانشان در دوران بارداری دیابت نداشته‌اند. همچنین مشکلات ارتباطی، حرکتی و اختلالات یادگیری نیز در این کودکان بیشتر مشاهده شده است.

متخصصان در مجله The Lancet Diabetes & Endocrinology اشاره کردند که دیابت پیش از بارداری به مراتب خطر بیشتری از دیابت بارداری برای ایجاد مشکلات رشدی عصبی در کودکان دارد. به طوری که این دیابت پیش از بارداری خطر ابتلا به اختلالات عصبی و رشدی را تا ۳۹ درصد افزایش می‌دهد.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، دیابت در حدود ۹ درصد از بارداری‌ها در این کشور مشاهده می‌شود و آمار مبتلایان در حال افزایش است.

متخصصان تاکید دارند که این یافته‌ها بر لزوم توجه بیشتر به سلامت زنان در معرض دیابت و نیاز به نظارت مداوم بر فرزندان آن‌ها پس از تولد تأکید می‌کند. حمایت‌های پزشکی به زنان باردار و پیگیری سلامت رشد کودکان می‌تواند از بروز مشکلات عصبی و رشدی جلوگیری کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha