سلامت نیوز:قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تشریح وظایف پزشکان خانواده گفت: بر اساس دستورالعمل اساسنامه فعالیت پزشکان خانواده، در صورتی که پزشک خانواده نتواند از کمیته پایش امتیاز قابل قبولی کسب و وظایف خود را به درستی انجام دهد مشمول کسورات حقوقی میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آنا، اخیرا محسن اعرابی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از جریمه 100 پزشک خانواده در این استان از سوی کمیته پایش و نظارت دانشگاه خبر داد و گفت: پزشکان موظفند برای پیگیری وضعیت جسمی افراد تحت پوشش خود به صورت مداوم با آنان تماس بگیرند بنابراین در صورت کوتاهی پزشک خانواده از انجام وظایف خود جریمه میشود.
برهمین اساس ناصر کلانتری، قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت در مورد نظارت بر عملکرد پزشکان خانواده اظهار کرد: پایش و نظارت بر عملکرد پزشکان خانواده توسط کمیته پایش و نظارت صورت میگیرد که این کمیته متشکل از بازرسان سازمان بیمه سلامت، تامین اجتماعی، سازمان بهداشت منطقه و مرکز بهداشت استان است که هر شش ماه یکبار عملکرد پزشکان خانواده را مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهند.
وی در مورد نحوه جریمه پزشکان متخلف گفت: لفظ جریمه پزشک در عرف جامعه جایگاهی ندارد و پرداخت، مبتنی بر عملکرد پزشک خانواده صورت میگیرد. بر اساس دستورالعمل اساسنامه فعالیت پزشکان خانواده، میزان حداکثر اعمال کسورات (تنبیه) 30درصد مبلغ قرارداد و حداکثر میزان افزایش مبلغ قرارداد (تشویق) بر اساس عملکرد 20درصد مبلغ قرارداد است. بر این اساس 30درصد مبلغ قرارداد پزشکان پس از بررسی و نظارت عملکرد آنان پرداخت میشود و در صورت کوتاهی در عملکرد از این رقم کسر خواهد شد. بنابراین در صورتی که پزشک خانواده نتواند از کمیته پایش امتیاز قابل قبولی کسب کند مشمول کسورات حقوقی میشود.
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: ارائه خدمات پیشگیری از بیماریها، ارائه خدمات غربالگری، شناسایی زود هنگام بیماریها در افراد تحت پوشش، تشخیص و درمان بیماری به ویژه بیماریهای مزمن غیر واگیر و پیگیری وضعیت افراد مبتلا به عوامل خطر واگیر مزمن از جمله خدماتی است که باید تیم پزشک خانواده به جمعیت تحت پوشش خود ارائه کند، در صورتی که ارائه هر یک از این خدمات از سوی پزشک خانواده انجام نشود میتواند منجر به کاهش پرداخت مبتنی بر عملکرد به پزشک خانواده شود.
وی افزود: ارائه این خدمات از سوی پزشک خانواده به همه گروههای سنی و جنسی در جمعیت تحت پوشش انجام میشود که این موضوع در طرح تحول نظام سلامت وارد برنامه شده است در حالی که در گذشته پزشک خانواده تنها به مادران و کودکان و در برخی نقاط نیز به سالمندان ارائه خدمات میکرد و بقیه مردم نیز برای درمان بیماریهای روزمره خود به پزشک خانواده مراجعه میکردند.
کلانتری ادامه داد: در برنامه گسترش شبکه بهداشتی درمانی و خدمات نوین سلامت با حدود 1880 پزشک و دندانپزشک به 28 میلیون جمعیت روستایی در نقاط محروم عشایری، 10 میلیون و 200هزار نفر جمعیت حاشیه نشینان، 5میلیون نفر جمعیت شهرهای 20 تا 50هزار نفر و 10 میلیون نفر جمیعت شهرهای بالای 50 هزار نفر خدمات بهداشتی درمانی ارائه میکنیم.
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت در مورد میزان رضایتمندی مردم از نحوه عملکرد پزشکان خانواده تصریح کرد: در بررسیهای انجام گرفته از مردم دو استان فارس و مازندران مشخص شد مردم سطح متوسط و رو به پایین جامعه که تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بسیار کم به پزشکان مراجعه میکردند پس از اجرای این طرح نسبت به سلامتی خود حساس شده و برای پیشگیری و درمان بیماری به پزشک مراجعه کردهاند.
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تشریح وظایف پزشکان خانواده گفت: بر اساس دستورالعمل اساسنامه فعالیت پزشکان خانواده، در صورتی که پزشک خانواده نتواند از کمیته پایش امتیاز قابل قبولی کسب و وظایف خود را به درستی انجام دهد مشمول کسورات حقوقی میشود.
نظر شما