سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۵
کد خبر: 301283

امروزه خیلی از ما با رایانه کار می کنیم و مجبوریم به مدت طولانی با صفحه کلید کار کنیم . علاوه بر سر درد و خستگی، استفاده غیر صحیح از ماوس یا صفحه کلید سبب درد مفاصل و عضلات خواهد شد.

نکات سلامت که باید برای پشت میز نشینی رعایت کنید

سلامت نیوز:امروزه خیلی از ما با رایانه کار می کنیم و مجبوریم به مدت طولانی با صفحه کلید کار کنیم . علاوه بر سر درد  و خستگی، استفاده غیر صحیح از ماوس یا صفحه کلید سبب درد مفاصل و عضلات خواهد شد. در ادامه به نکاتی برای کار با صفحه کلید می پردازیم :  

 شیوه صحیح نشستن

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ، هنگام کار با صفحه کلید باید کف پاهایتان روی زمین قرار بگیرد و به پشت صندلی تکیه داده باشید.  هنگام تایپ کلمات صفحه کلید در وسط قرار داشته باشد تا مجبور نباشید برای تایپ هر کلمه جا به جا شوید و بچرخید . 

 شناوری دست‌ها 

هنگامی که تایپ می کنید دست شما باید بالای صفحه کلید شناور باشد و کف دست یا مچ دست با سطح تماس نداشته باشد .

فشار کوچک کافی است

هنگام کار با صفحه کلید سالم نیاز به فشار زیاد نیست و  تنها با کمی فشردن هر کلید کلمات  تایپ می شود. 

 استراحت انگشتان

 وقتی تایپ نمی‌کنید، انگشتان تان را ماساژ دهید و چند بار دست هایتان را باز و بسته کنید .

تایپ استاندارد

 نحوه صحیح تایپ کردن 10 انگشتی را یاد بگیرید.صفحه کلید باید  جلوی شما ( نه سمت چپ و نه سمت راست) باشد.فاصله زیاد یا کم شما از صفحه کلید، به گردن و شانه فشار وارد می‌کند. ارتفاع میز باید طوری باشد که ران ها بتوانند به راحتی زیر آن بروند و بازوهایتان در وضعیت عمود بر زمین قرار گیرند.صفحه کلید و ماوس باید حدود 3 تا 5 سانتی‌متر بالاتر از ران های شما باشند. 

هنگام استفاده از صفحه کلید و ماوس شیء دیگری مثل قلم را در دست نگیرید.هنگام تایپ  و حتی گرفتن ماوس، مچ و انگشتان دست خسته می‌‌شوند. صرف نظر از نحوه صحیح گرفتن ماوس و قرار گیری دست‌ها روی صفحه کلید، در کار‌ طولانی مدت با رایانه  دست‌ها نیاز به استراحت خواهند داشت.تمرینات و حرکات کشیدن  انگشتان را به آرامی و بدون وارد کردن فشار به خود انجام دهید. با انجام هر حرکت کششی برای ۵ تا ۲۰ ثانیه آن را در حالت کشیده نگه دارید تا کم کم احساس کنید خستگی در حال ناپدید شدن است.هر حرکت را چند بار انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید.  نفس عمیق را فراموش نکنید. 

 حرکات کششی عضلات صورت

ابروهای خود را به بالا و پایین حرکت دهید طوری که کشش عضلات اطراف آن‌ها را احساس کنید. چشم‌هایتان را تا جای امکان باز کنید و سپس به حالت عادی برگردانید و برای ۲۰ ثانیه به نقطه ای دور خیره شوید.با باز کردن دهان مانند حالت خمیازه عضلات اطراف بینی و چانه را کشش دهید.چند بار بستن محکم چشم‌ها نیز برای کشش عضلات صورت خوب است. 

 حرکات روی شانه‌ها

شانه‌های خود را به طرف گوش‌ها بالا ببرید، چند ثانیه شانه‌ها را در کنار گوش‌های خود نگه دارید و سپس آن ها را به حالت عادی خود رها کنید تا کمی استراحت کنند.این حرکت را ۲ تا ۳ بار انجام دهید تا خستگی این قسمت از بین برود.   

حرکات کششی دست‌ها و انگشتان 

در حرکاتی که کشش فقط روی یک دست اعمال می‌شود، برای هر دو دست یک حرکت را انجام دهید. یکی از دست‌ها را بر کتف دست دیگر قرار دهید سپس با دستی که آزاد است آرنج دستی را که بالای کتف قرار دارد بگیرید و دست را به سمت بالا و به داخل کمی هل ‌دهید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha