به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،معاون بهداشت وزارت بهداشت در تازهترین اظهارنظر خود نسبت به وضعیت بحرانی فلج اطفال در کشورهای افغانستان و پاکستان هشدار داد و گفت: خطر ورود ویروس فلج اطفال به ایران افزایش یافته است. دکتر علیرضا رییسی با اشاره به هممرزی ایران با این دو کشور و ترددهای مکرر مردم، این مسأله را تهدیدی جدی برای سلامت عمومی کشور دانست.
وی افزود: در سال 2024، ابتلا به فلج اطفال در پاکستان 12 برابر و در افغانستان 4 برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که این امر خطر ورود ویروس وحشی فلج اطفال به ایران را بیشتر کرده است. بهویژه با توجه به مهاجرتهای فزاینده در پی تحولات سیاسی در افغانستان و شرایط بهداشتی بحرانی در این کشورها، ورود ویروس به کشور امری محتمل به نظر میرسد.
رییسی همچنین یادآور شد که ایران از سال 1379 تاکنون موفق به ریشهکنی بیماری فلج اطفال شده و اکنون در تلاش است تا این دستاورد مهم خود را حفظ کند. در این راستا، عملیات ایمنسازی تکمیلی برای کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر کشور آغاز شده است. این عملیات بهصورت فعال و خانه به خانه در دو مرحله انجام میشود و شامل تمامی کودکان ایرانی و غیرایرانی ساکن در این مناطق است.
مرحله اول این ایمنسازی در تاریخ 15 تا 17 دیماه در 22 دانشگاه علوم پزشکی کشور برگزار شد و در آن، حدود 840 هزار کودک در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و دیگر استانهای جنوبشرق واکسینه شدند. مرحله دوم این واکسیناسیون از تاریخ 27 تا 29 بهمن در حال انجام است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد که واکسن خوراکی فلج اطفال مورد استفاده در این عملیات توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی تولید میشود و این واکسیناسیونها بهطور مستمر در استانهای پرخطر ایران ادامه خواهد یافت. همچنین، در بهار سال 1404، این واکسیناسیون برای کودکان ساکن در مناطق پرخطر سایر استانهای کشور نیز اجرا خواهد شد.
رییسی در پایان گفت که برای حفظ دستاوردهای بهداشتی کشور و جلوگیری از بازگشت بیماری فلج اطفال، نیاز به همکاری همگانی است و از خانوادهها خواست تا در این برنامهها مشارکت کنند و کودکان خود را در برابر این بیماری واکسینه نمایند.
نظر شما