تعداد دندان‌های پوسیده ایرانی‌ها به نسبت توقعی که از آن می‌رود، زیاد و نیاز است که هم در مقوله پیشگیری و هم در بخش درمان طرح تازه‌ای داشته باشیم.

۱۵درصد از ایرانی‌ها اصلاً مسواک نمی‌زنند!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، خبر کوتاه است و نگران‌کننده؛ ۱۵درصد از ایرانی‌ها اصلاً مسواک نمی‌زنند! و تا وقتی دندان‌شان درد نگیرد یا آبسه نکند، به دندانپزشک مراجعه نمی‌کنند. این خبر را مشاور وزیر بهداشت در امور دندانپزشکی اعلام کرده و گفته شاخص پوسیدگی دندان در کودکان زیر 12سال هم اوضاع خوبی ندارد. اگر فکر می‌کنید که حالا این عدد و بهداشت دندان و ... زیاد برای‌تان مهم نیست، پس این گزارش را از دست ندهید تا متوجه اهمیت قضیه بشوید.



دکتر علی تاجرنیا، استاد دانشگاه و رئیس هیأت مدیره جامعه دندانپزشکی


 تعداد دندان‌های پوسیده ایرانی‌ها به نسبت توقعی که از آن می‌رود، زیاد و نیاز است که هم در مقوله پیشگیری و هم در بخش درمان طرح تازه‌ای داشته باشیم.
  مشکلات حوزه دندان در ایران یک سرش به کوتاهی مسئولان برمی‌گردد و یک سرش به آموزش‌ندیدن مردم مربوط است.
  خیلی از مردم نمی‌توانند خدمات دندانپزشکی دریافت کنند و دچار بی‌دندانی می‌شوند.
  پیشگیری از پوسیدگی دندان هزینه خاصی ندارد و 4قلم می‌خواهد؛ مسواک، خمیردندان، نخ دندان و دهانشویه‌.
  باور خیلی‌ها این است که دندان‌ها چه از آنها مراقبت کنیم و چه نکنیم، در یک بازه‌ای دچار پوسیدگی می‌شوند و از بین می‌روند؛ درحالی‌که ۸۰درصد بیماری‌های دهان و دندان با آموزش درست و مناسب قابل پیشگیری است و شما تا دوران پیری می‌توانید دندان‌های طبیعی خود را داشته باشید.



مسواک نزنیم چه می‌شود؟


  نه تنها مسواک‌زدن یک امر ضروری و الزامی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها و بی‌دندان‌شدن است، بلکه باید روزانه 2بار مسواک بزنیم؛ یک‌بار قبل از صبحانه و یک‌بار شب‌ها قبل از خواب.
  علاوه بر مسواک، باید از نخ دندان و دهانشویه هم استفاده کرد تا زمان پوسیدگی دندان‌ها را به تأخیر انداخت.
  البته دکتر تاجرنیا می‌گوید: نحوه درست مسواک‌زدن هم مهم است و اینکه فقط مرتب مسواک بزنیم کافی نیست. مسواک باید بتواند خرده‌های غذا را با کمترین آسیب به دندان پاک کند. پس درست مسواک‌زدن را باید آموزش ببینیم. درضمن روزانه باید ۲بار مسواک بزنیم؛ نه کمتر و نه بیشتر. دقیقه و ثانیه‌اش خیلی مهم نیست اما اگر درست مسواک بزنیم، ۲ تا ۳دقیقه طول می‌کشد.



دکتر مصطفی محاوری، دندانپزشک کودکان و فلوشیپ ارتودنسی


  چکاپ دندان کودکان عمدتا جدی گرفته نمی‌شود و کودک را تا 7 – 6سالگی یک‌بار هم پیش دندانپزشک نمی‌برند. خیلی از والدین می‌گویند کودک‌مان تا حالا مشکل یا درد دندان نداشته و برای همین او را نیاوردیم! درحالی‌که قبل از شروع درد و بروز پوسیدگی باید او را بیاورند.
  والدین باید کودکان را هر ۴ تا ۶‌ماه یک‌بار نزد دندانپزشک ببرند، حتی اگر مشکلی در دندان و دهان کودک مشاهده نشود. نخستین چکاپ هم باید در یک‌سالگی باشد.‌

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha