طب سنتی نسخه جذابی برای سلامت مادران در ایام بارداری دارد. در این دوران برخی غذاها منع و مصرف برخی توصیه می‌شود.

نسخه غذایی طب سنتی برای مادران باردار

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، درطب سنتی مصرف بعضی خوراکی‌ها ازجمله سیب، انار و مویز به مادران باردار توصیه می‌شود. درباره سیب گفته شده که محافظ جنین است و حالت تهوع دوران بارداری را کاهش می‌دهد. به‌طور معمول به مادران باردار توصیه می‌شود از مصرف غذاهای سنگین و بسیار مرطوب و دیرهضم پرهیز کنند.

در طب جدید این نکته یادآوری شده که در زمان بارداری حرکات دستگاه گوارش و قدرت هضم کاهش می‌یابد و حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش کند می‌شود؛ از این رو باید غذاهایی مصرف کرد که هضم آسانی دارند. در طب سنتی نیز بر این موضوع تاکید شده و مصرف غذاهای زودهضم مانند گوشت بره، نان برشته و...توصیه می‌شود.

برای تنظیم مزاج استفاده از غذاهای مغذی مانند شوربای ساده شامل مرغ، ادویه گرم، سبزیجات و همچنین سوپ چرب توصیه می‌شود و پرهیز از پرخوری در پیشگیری از یبوست موثر است.بهتر است از ملین‌های کم‌خطر مانند تمبرهندی، گل‌قند، شیرخشت و ترنجبین همراه با گلاب استفاده و از حبوباتی مثل نخود، لوبیا و کنجد در دوران بارداری خودداری شود. همچنین بهتر است که فرد، نان تهیه‌شده از گندم مرغوب و غذاهایی مانند سوپ و گوشت‌بره را جایگزین کند. گل‌سرخ یکی از بهترین ملین‌های گیاهی است که علاوه بر نداشتن عوارض جانبی، در حفظ و رشد جنین نیز مؤثر است.

این گیاه را می‌توان به صورت مربا یا گل‌قند مصرف کرد و همچنین گلبرگ‌های آن به شکل خوراکی یا دمنوش استفاده می‌شوند.در دوران بارداری باید از مصرف غذاهای بسیار سرد و بسیار گرم پرهیز کرد؛ از موادی که سردی بالفعل دارند مانند آب‌یخ و موادی که سردی بالقوه دارند، یعنی مزاج ماده غذایی سرد است باید پرهیز شود. مادر باردار باید از غذاهای متعادل استفاده کند. به‌عنوان مثال در طب سنتی مصرف فلفل، مواد غذایی تلخ و تند برای این دوران تجویز نمی‌شود. همچنین از مصرف آب و مایعات وسط غذا و دو ساعت بعد از صرف غذا نیز باید پرهیز کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha