به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، شایع ترین علل کم خونی کمبود دریافت مواد مغذی به ویژه آهن است، اگرچه کمبود فولات، ویتامین های B12 و A نیز از علل مهم بروز این عارضه هستند.
هنگامیکه سطح آهن بدن پایین است، ممکن است فرد دچار احساس خستگی، سردی دست و پا، سرگیجه، ضعف، ناراحتی در قفسه سینه و شکنندگی ناخن ها شود.
توصیه هایی برای کنترل کم خونی ناشی از فقر آهن قبل، حین و بعد از بارداری:
متخصصان تاکید دارند که ضروری است در دوران بارداری میزان کافی از آهن از طریق مصرف مواد غذایی یا مکملها دریافت شود. همچنین اگر مشکل کم خونی قبل از بارداری تشخیص داده شود، مهم است نوع آن شناسایی شود. عارضه کم خونی با رژیم غذایی مناسب و مصرف مکمل های آهن درمان می شود.
متخصصان با تاکید بر اینکه اکثر پزشکان در ابتدای بارداری و مجددا در سه ماهه دوم و سوم زنان را از نظر کم خونی غربالگری میکنند، اظهار داشتند: در حالیکه بسیاری از پزشکان به بیماران توصیه میکنند از رژیم غذایی سرشار از منابع آهن گیاهی مانند سبزیجات دارای برگ سبز، حبوبات و دانه ها مصرف کنند، آهن موجود در این منابع غذایی به اندازه آهن موجود در محصولات حیوانی همچون گوشت قرمز، مرغ و ماهی جذب نمی شود.
پس از زایمان و در طول چند هفته و ماه های اول پس از زایمان، بسیاری از زنان شاهد بهبود علائم مرتبط با کم خونی ناشی از فقر آهن خواهند بود. هرچند، ممکن است پس از زایمان همچنان کم خونی ناشی از فقر آهن ادامه داشته باشد که شایع ترین دلایل آن کمبود آهن در دوران بارداری و از دست دادن خون هنگام زایمان است.
به گزارش هندوستان تایمز، رژیم غذایی سرشار از پروتئین، میوه های تازه که سرشار از ویتامین C هستند، سبزیجات برگ دار از کم خونی قبل از بارداری جلوگیری میکنند. در دوران بارداری نیز، رژیم غذایی مشابه دارای میزان فیبر بیشتر، میوه های خشک، اسفناج به کنترل کم خونی کمک می کند. بعد از بارداری نیز مصرف اسفناج، میوه ها و سبزیجات، رعایت رژیم غذایی سرشار از مایعات و مصرف قرص آهن تا یک ماه پس از بارداری به کنترل کم خونی کمک می کند.
نظر شما