سلامت نیوز:تحقیقی جدید نشان میدهد که خوردن غذای پر چربی، سالمندی را به تأخیر میاندازد.
به گزارش آریا، با افزایش سن، سیستم عصبی ما شروع به معیوب شدن میکند و مغز ما برخی از ظرفیتهای فکریاش را از دست میدهد، زیرا سیستم ترمیم سلولها که از آسیب رسیدن به دی ان ای جلوگیری میکنند از کار میافتد و در این مرحله ریسک ابتلا به بیماریهایی مانند پارکینسون و آلزایمر که با افزایش سن ارتباط تنگاتنگی دارند بالا میرود.
محققان دانشگاه کپنهاگ با مطالعه چگونگی تأثیر سیستم ترمیم دی ان ای بر سالمندی موشها مشاهده کردند که دادن غذای پر چرب به موشهای مبتلا به سندورم کوکائین علائم سالمندی مانند کاهش قوه شنوایی و نیز کم شدن وزن را به تعویق انداخت.
غذاهای پر چرب برای مثال آنهایی که میزان بالایی روغن نارگیل یا چربیهای مشابه دارند بیشتر با به تأخیر انداختن سالمندی ارتباط دارند زیرا میتوانند کتون تولید کند. کتونها سوخت مغز هستند و هنگامی که قند بدن کم باشد، مانند زمانی که روزه میگیرید، از مغز محافظت میکند. بنابراین وقتی بدن به قند نیاز دارد چربی را تجزیه و کتون تولید میکند.
به گفته محققان با نتایج این تحقیق میتوان امیدوار بود که مواد غذایی پرچربی تأثیر خوبی بر مغز و درمان کودکان مبتلا به سندروم سالمندی زودرس داشته باشد. مغز با استفاده از این غذاها سوخت بیشتر و قدرت بالاتری برای ترمیم آسیبهای وارده خواهد داشت.
پیشنهاد سردبیر
-
نحوه متفاوت ابراز احساسات افراد اوتیستیک
الیزابت تورِس، استاد روانشناسی دانشکده هنر و علوم راتگرز میگوید: «افراد اوتیستیک از همان حرکات اولیه صورت برای ابراز احساساتشان استفاده میکنند که افراد نوروتیپیکال از آنها بهره میبرند اما شدت این حرکات اغلب خارج از محدوده فرهنگی آشنایی است که بیشتر مردم تشخیص میدهند.
-
چاقی با این راهکار قابل درمان است
یک فوق تخصص جراجی چاقی گفت: با روشهای استاندارد، کاهش نیم تا یک کیلوگرم در هفته امکانپذیر است البته به شرطی که به برنامه پایبندی وجود داشته باشد.
-
۱۵درصد از ایرانیها اصلاً مسواک نمیزنند!
تعداد دندانهای پوسیده ایرانیها به نسبت توقعی که از آن میرود، زیاد و نیاز است که هم در مقوله پیشگیری و هم در بخش درمان طرح تازهای داشته باشیم.
-
برنج قهوهای؛ سالمتر یا پرخطرتر؟
اگرچه برنج قهوهای بهعنوان گزینهای سالمتر از برنج سفید معرفی میشود، اما تحقیقات جدید از آمریکا نشان میدهد که این انتخاب به ظاهر مفید، میتواند حاوی مقادیر بیشتری آرسنیک سمی باشد و مصرف طولانیمدت آن، سلامت کودکان و بزرگسالان را به خطر بیندازد.
-
هشدار به سالمندان؛ کلسترول پایین، سپر محافظ مغز در برابر آلزایمر
مطالعهای گسترده در کرهجنوبی نشان میدهد که سطح پایین کلسترول بد (LDL) میتواند خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش دهد. این یافتهها، نقطه امیدی برای پیشگیری از بیماریهای شناختی در دوران سالمندی است.
-
کیست هیداتید؛ انگل خاموشی که از دل سبزیجات و حیوانات خانگی به بدن میرسد
یک انگل خطرناک، بیصدا و بیعلامت میتواند ماهها در بدن انسان رشد کند و در کبد، ریه یا حتی مغز کیستهای آسیبزننده ایجاد کند؛ دکتر سید علی جعفری درباره بیماری انگلی «کیست هیداتید» هشدار داد که این بیماری از طریق تماس با سگ، دام، یا خوردن آب و غذای آلوده قابل انتقال است و در صورت بیتوجهی میتواند جان انسان را تهدید کند.
-
فواید باورنکردنی چای آناناس برای پوست، گوارش و انرژی
چای آناناس نوشیدنیای است که از دمکردن قسمتهای مختلف آناناس تهیه میشود و فواید مختلفی برای بدن دارد.
-
تکنیک هایی ساده برای مقابله با گرسنگی هوا
به زبان ساده، گرسنگی هوا یعنی زمانی که فرد فکر میکند نمیتواند به اندازه کافی هوا وارد ریههایش کند. از منظر پزشکی به آن «تنگی نفس» میگویند. هنگامی که اضطراب علت آن باشد، این حس به واکنش «جنگ یا گریز» مرتبط است.
نظر شما