به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر سید محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت اعلام کرد: ایران طی ۲۴ سال گذشته هیچ موردی از ابتلا به فلج اطفال را گزارش نکرده و این موفقیت نتیجه اجرای مداوم و دقیق برنامه واکسیناسیون کشوری است. با این حال، خطر بازگشت بیماری به دلیل مجاورت با افغانستان و پاکستان که همچنان درگیر این ویروساند، کاملاً جدی است.
او با اشاره به اهمیت ایمنی جمعی و لزوم پوشش کامل واکسیناسیون گفت: «هدف از واکسیناسیون تکمیلی، رسیدن به بالاترین سطح ایمنی در کودکان است؛ چراکه ویروس فلج اطفال، بهسادگی از طریق آب و غذا یا تماس منتقل میشود و ممکن است بدون علائم مشخص وارد کشور شود.»
واکسن فلج اطفال؛ از بدو تولد تا ۶ سالگی
بر اساس پروتکل وزارت بهداشت، واکسن فلج اطفال در سنین ۲، ۴، ۶ و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق میشود و در ۶ سالگی نیز یک نوبت یادآور دریافت میکنند. دو نوبت تزریق در نوزادی به شکل خوراکی انجام میشود.
برنامهای خانهبهخانه در جنوب کشور
زهرایی درباره برنامه واکسیناسیون تکمیلی در نیمه جنوبی کشور توضیح داد: «استانهای جنوب شرقی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان به دلیل تردد اتباع و نزدیکی به کانون بیماری، در اولویت واکسیناسیون خانه به خانه قرار گرفتند. این برنامه در دو مرحله در دی و بهمنماه سال گذشته اجرا شد و حدود ۸۰۰ هزار کودک در این مناطق واکسینه شدند.»
واکسیناسیون در شمال با تمرکز بر مناطق اتباع
در نیمه شمالی کشور، برنامه واکسیناسیون تکمیلی از ۲۳ تا ۲۵ فروردین به اجرا درآمد و در مناطق خاص مانند محل سکونت اتباع و مناطق دورافتاده انجام شد. نوبت دوم این برنامه نیز در اردیبهشتماه اجرا خواهد شد و پیشبینی میشود در مجموع، ۲۰۰ هزار کودک در مناطق شمالی واکسن تکمیلی دریافت کنند.
تهدیدی در کمین؛ ضرورت هوشیاری ادامه دارد
زهرایی هشدار داد: «فلج اطفال بیماریای بیعلامت است، اما با پیامدهای شدید مانند فلج دائمی و حتی مرگ همراه است. هرچند این بیماری در کشور ریشهکن شده، اما وجود آن در کشورهای همسایه خطر بالقوهای برای بازگشت آن به ایران است.»
او بر لزوم همکاری والدین و مراقبان سلامت در اجرای کامل واکسیناسیون تأکید کرد و گفت: «ایمنی جامعه تنها در صورتی محقق میشود که هیچ کودک واکسینهنشدهای باقی نماند.»
نظر شما