تخریب زیستگاه‌های طبیعی، فرسایش خاک و ساختار ساحل و آلودگی آب و خاک از مهم‌ترین آسیب‌هایی است که آفرودسواران غیرحرفه‌ای ایجاد می‌کنند.

وضعیت بغرنج لاکپشت‌های  خلیج فارس در سایه آفرودسواران

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، ساحل چریف، یکی از جاذبه‌های طبیعی و زیبای شهرستان عسلویه در استان بوشهر است. این ساحل با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود ازجمله آب‌های شفاف، ماسه‌های طلایی و فضای آرامش‌بخش، مورد توجه گردشگران و طبیعت‌دوستان قرار دارد، اما ورود خودروهای آفرود باعث نابودی این ساحل زیبا شده است.

لاک‌پشت‌های دریایی خلیج‌فارس به‌دلیل نابودی زیستگاه، وضعیت بسیار شکننده‌ای دارند و حضور آفرودسواران در سواحل اوضاع را برای آنها بدتر کرده است.

از 7گونه لاک‌پشت دریایی، سواحل جنوبی ایران میزبان 5گونه است. لاک‌پشت زیتونی، کوچک‌ترین و لاک‌پشت چرمی از بزرگ‌ترین لاک‌پشت‌های دنیا در میان آنهاست. تخریب زیستگاه‌های طبیعی، فرسایش خاک و ساختار ساحل و آلودگی آب و خاک از مهم‌ترین آسیب‌هایی است که آفرودسواران غیرحرفه‌ای ایجاد می‌کنند.

اهمیت حفاظت  از سواحل برای لاک‌پشت‌ها


تخم‌گذاری: لاک‌پشت‌های ماده برای تخم‌گذاری به سواحل شنی و بکر نیاز دارند. تخریب این سواحل می‌تواند فرایند زادآوری آنها را مختل کند.
تأمین امنیت: حضور انسان، شکارچیان طبیعی و آلودگی‌ها می‌تواند تخم‌ها و نوزادان را تهدید کند. حفاظت از سواحل به کاهش این تهدیدات کمک می‌کند.
چرخه زندگی: لاک‌پشت‌ها به‌طور غریزی به سواحلی که در آن متولد شده‌اند بازمی‌گردند؛ بنابراین حفاظت از این سواحل برای بقای نسل آنها ضروری است.


 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha