به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،اسکیزوفرنی، اختلال روانی پیچیدهای است که بر تفکر، درک و تعامل فرد با محیط تأثیر میگذارد و تقریباً یک درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار میدهد. علائم این بیماری شامل توهمات و هذیانها است که با داروهای ضد روانپریشی کنترل میشوند، اما مشکلاتی مانند افسردگی، اختلالات شناختی و گوشهگیری عاطفی، که بهعنوان علائم منفی شناخته میشوند، همچنان مشکلساز باقی میمانند.
پروفسور تارو کیشی از دانشگاه بهداشت فوجیتا و تیم تحقیقاتیاش، با رهبری یک مطالعه جدید، رویکرد نوآورانهای به نام تحریک انفجاری متناوب تتا (iTBS) را مورد بررسی قرار دادند. این روش غیرتهاجمی مغزی با هدف قرار دادن قشر پیشپیشانی پشتی سمت چپ مغز، بهویژه بر علائم منفی و شناختی تمرکز دارد. نتایج اولیه این تحقیق نشان میدهد که این تکنیک میتواند به بهبود قابل توجهی در این جنبهها منجر شود.
در این مطالعه، ۱۴۲۴ شرکتکننده در کارآزمایی بالینی تصادفی شرکت کردند و ۹ پروتکل مختلف تحریک مغز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که iTBS میتواند علائم مختلف اسکیزوفرنی را بهویژه در زمینههای افسردگی، اضطراب و اختلالات شناختی بهبود بخشد.
دکتر کیشی تأکید میکند: «این روش میتواند بهطور خاص در کاهش علائمی که داروهای سنتی معمولاً در درمان آنها مشکل دارند، مفید باشد.»
قشر پشتی پیشپیشانی سمت چپ مغز، که در فرآیندهای شناختی و عاطفی نقش دارد، هدف اصلی این روش درمانی است. اختلال در عملکرد این ناحیه مغزی ممکن است مسئول بسیاری از علائم منفی و شناختی اسکیزوفرنی باشد، بنابراین هدف قرار دادن این ناحیه میتواند به درمان مؤثرتر این علائم کمک کند.
در حالی که محققان از نتایج بدستآمده خوشبین هستند، پروفسور شینسوک کیتو نیز اشاره میکند که حجم نمونه در این تحقیق نسبتاً کوچک بوده و اثرات داروهای روانگردان که همزمان مصرف میشدند، میتواند بر نتایج تأثیر گذاشته باشد. بنابراین، تحقیقات آینده با نمونههای بزرگتر و بلندمدت ضروری است تا درک جامعتری از اثربخشی این درمان به دست آید.
این مطالعه، امیدی تازه برای میلیونها نفر از افرادی که با اسکیزوفرنی زندگی میکنند، ایجاد کرده است. روش تحریک مغز بهعنوان یک درمان غیرتهاجمی و مکمل به داروهای سنتی، میتواند راهحلی نوآورانه برای بهبود علائم این بیماری باشد.
نظر شما