به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،عباس عبادی افزود: واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار تا پایان امسال برای ارتقای سطح سلامت، پیشگیری در سطوح مختلف و بهبود رفتارهای مرتبط با سلامت بهمنظور دستیابی به بالاترین سطح سلامتی ممکن و استقلال در خود مراقبتی در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی تاسیس میشود.
خودمراقبتی بخشی از زندگی روزانه و شامل اعمالی است اکتسابی، آگاهانه و هدفدار که مردم برای خود، فرزندان و خانواده خود انجام میدهند تا تندرست بمانند، از سلامت ذهنی و جسمی حفاظت و نیازهای اجتماعی و روانی خود را برآورده کنند همچنین از بیماریها یا حوادث پیشگیری کنند و ناخوشیها و وضعیتهای مزمن را مراقبت کنند و سلامتی خود پس از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان را مورد توجه بیشتر قرار دهند.
خودمراقبتی به وضوح باعث افزایش کارآیی و مهارتهای فردی میشود و یکی از مفاهیم اصلی برای تاکید بر رفتار سالم است.
فعالیت ۱۱۷۰ مرکز فعال مراقبت پرستاری در منزل
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه اکنون یکهزار و ۱۷۰ مرکز فعال مراقبت پرستاری در منزل وجود دارد، اظهار داشت: امسال مراکز تاسیس مراقبت در منزل (هوم کر) حدود ۳۵ درصد افزایش یافت و حمایت بیمه برای ارائه خدمات در این جهت ضروری است تا این نوع خدمت گسترش بیشتری پیدا کند.
عبادی تصریح کرد: برای ساماندهی آموزش کمک پرستاری، بانک اطلاعاتی جامعی از فراگیرانی که در مراکز مجاز دوره آموزشی خود را گذراندهاند تهیه و با هماهنگی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، گواهی همه متقاضیان اشتغال در شغل کمک پرستاری در استعلام از معاونت پرستاری اعتبارسنجی و به دانشگاههای مربوطه اعلام میشود تا ضمن ارائه مراقبت ایمن و مطمئن، رضایتمندی بیماران از تیم مراقبتی فراهم شد.
به گفته معاون وزیر بهداشت، با توجه به نرخ رشد سالمندی در کشور، بار بیماریها نیز افزایش مییابد و نیاز مردم به خدمات مراقبت در منزل نیز افزوده میشود.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، اکنون حدود ۱۵۰ هزار پرستار در بیمارستانها و مراکز درمانی مشغول خدمت هستند اما با توجه به استانداردها به حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار پرستار دیگر در این مراکز نیاز است.
نسبت تعداد پرستار به تخت حدود یک تا ۱.۱ است؛ در حالی که بر اساس استاندارد تعداد پرستار به تخت در افق ۱۴۰۴ باید نسبت ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت برسد.
نظر شما