به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، بعضی از عرقهای گیاهی به اصطلاح «دو آتیشه» هستند و نسبت به عرقیجات معمولی قویترند. برای رفع بعضی از مشکلات بدن باید از نوع دو آتیشه استفاده کرد و برای اطمینان بیشتر از کیفیت این نوع عرقیجات، حتما باید آنها را از مراکز معتبر تهیه کرد. کودکان نباید عرقیجات مصرف کنند و خانمهای شیرده هم باید حتما زیر نظر متخصص طب سنتی از این محصولها استفاده کنند. همچنین خانمهای باردار نیز نباید به صورت خودسرانه از عرقیجات و سایر داروهای گیاهی استفاده کنند زیرا ممکن است بعضی از عرقیجات برای آنها بسیار خطرناک باشد.
عرق کرفس
برای لاغری و کاهش وزن استفاده از عرق کرفس میتواند مفید باشد. این عرق برای افرادی که با مشکل درد مفاصل، درد سیاتیک و کمردرد مواجه هستند گزینه خوبی است. افرادی که حساسیت دارند نباید عرق کرفس بخورند. همچنین این عرق در برخی از افراد باعث کاهش قندخون و کم شدن انرژی بدن میشود. برای لاغری میتوان یک سوم از عرق کرفس را با دو سوم آب ترکیب کرد و صبحها نوشید.
عرق بیدمشک
افرادی که افسردگی دارند میتوانند برای رفع افسردگی خود از عرق بیدمشک استفاده کنند. عرق بیدمشک علاوه بر اینکه نشاطآور است مقوی قلب هم هست. البته این عرق برای آن دسته از افرادی که افسردگی از نوع شیدایی دارند گزینه خوبی نیست چرا که روی این نوع افسردگی تاثیر خوبی ندارد و فرد را با مشکل مواجه میکند.
عرق رازیانه
از رازیانه نیز میتوان برای درمان نفخ کمک گرفت. عرق رازیانه علاوه بر خاصیت ضدنفخ باعث ازدیاد شیر در خانمهای شیرده میشود اما در خانمهای دیگر میتواند برای مشکلات عادت ماهانه مفید باشد. استفاده از عرق رازیانه برای آقایان خوب نیست و آقایان نباید از این عرق استفاده کنند زیرا باعث اختلال در هورمونهای مردانه میشود. اگر میخواهید از این گیاه برای تقویت چشمهای خود کمک بگیرید، میتوانید دانههای آن را داخل یک گلدان بریزید و وقتی که برگهای آن رشد کرد آنها را بچینید و داخل آب بجوشانید و آب برگ را پس از صاف کردن، وقتی خنک شد به صورت سرمه داخل چشم خود بکشید.
عرق دارچین
عرق دارچین برای آن دسته از افرادی که با مشکل نفخ مواجهند گزینه بسیار خوبی است. این نوشیدنی برای افرادی که مشکلات کبدی دارند هم مناسب است؛ بهخصوص آنهایی که مشکل کبد چرب دارند. مبتلایان به چربی خون نیز میتوانند برای کاهش مشکل خود از این محصول استفاده کنند.
برای استفاده از این نوشیدنی در مواردی که مشکل نفخ مطرح است حتما باید عرق دارچین همراه با نبات استفاده شود تا طبع آن گرمتر شود. عرق دارچین برای افرادی که با مشکل خارش بدن، کهیر و حساسیت مواجه هستند گزینه خوبی نیست. عرق دارچین میتواند باعث خشکی پوست شود؛ بنابراین افرادی که پوستی خشک دارند بهتر است از این عرق گیاهی استفاده نکنند. عرق دارچین در افرادی که سردردهای ضرباندار و میگرن دارند، باعث تشدید سردرد و مشکلات دیگر آنها میشود.
عرق بهار نارنج
عرق بهار نارنج هم مانند عرق بیدمشک خاصیت نشاطآور دارد و گزینه خوبی برای افرادی است که افسردگی دارند. این عرق به مانند عرق بیدمشک برای افرادی که به افسردگی از نوع شیدایی مبتلا هستند گزینه خوبی نیست. عرق بهار نارنج میتواند در رفع تنش فکری و رفع اثرهای منفی فکری روی بدن مفید و موثر باشد. معمولا عرق بیدمشک و بهار نارنج به صورت شربت و به شکل شیرین خورده میشوند؛ به همین دلیل افرادی که دیابت دارند باید مواظب قندخونشان باشند. در ضمن زیادهروی در خوردن این نوع عرقیجات شیرین شده که خوشمزه هم هستند باعث چاقی میشود.
عرق زیره
اگرچه عرق زیره میتواند برای رفع مشکل نفخ مناسب باشد ولی افرادی که بیماریهای التهابی روده دارند نباید زیاد از آن استفاده کنند. همچنین افرادی که به هموروئید یا همان بواسیر مبتلا هستند، بهتر است که از این عرق برای رفع مشکل نفخ استفاده نکنند زیرا احتمال خونریزی را در این دسته از افراد زیاد میکند.
عرق آویشن
عرق آویشن برخلاف عرق زیره برای افرادی که به بیماریهای التهابی روده مبتلا هستند گزینه بسیار خوبی است و اثر ضدنفخ هم دارد. آویشن میتواند به پیشگیری از سرماخوردگی و حتی بهبود افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شدهاند کمک کند. افرادی که آبریزش بینی دارند و دچار مشکلات تنفسی شدهاند میتوانند از عرق آویشن استفاده کنند.
عرق کاسنی
عرق کاسنی خاصیت خوابآور دارد و مانند عرق کاهو دارای طبع سرد است اما برای دستهای از افراد منع مصرف دارد. افرادی که به دلیل طبع سرد و تر عرق کاسنی و عرق کاهو نمیتوانند از این دو نوشیدنی برای خواب بهتر کمک بگیرند میتوانند به جای آن از زعفران استفاده کنند. استفاده از مقدار کمی زعفران که طبع گرم دارد همراه با چای میتواند به خواب بهتر کمک کند ولی مقدار زیاد آن باعث بیخوابی میشود. عرق کاسنی برای افرادی که مشکل کبدی دارند گزینه خوبی است.
عرق کاهو
عرق کاهو خوابآور است و طبع سرد و تر دارد. عرقیجاتی که در گروه سرد و تر قرار میگیرند برای افرادی که ناراحتیهای تنفسی، خلط در سینه، تنگینفس و سینوزیت دارند خوب نیستند. البته عرق کاهو میتواند برای افرادی که با مشکل سردرد میگرنی و ضرباندار مواجه هستند، مفید باشد. همچنین این عرق در رفع خشکی چشم هم موثر است و گزینه خوبی برای افرادی است که قطره اشک مصنوعی در چشم خود میریزند.
رفع خشکی بینی و خاصیت آرامبخش از دیگر خواص عرق کاهو است. عرقهایی که به عنوان خوابآور استفاده میشوند باید حداقل نیمساعت قبل از خواب آنها را نوشید.
عرق زنجبیل
یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد در طول سفر با آن مواجه میشوند تهوع است. زنجبیل بهترین گیاه برای درمان این مشکل است. برای رفع تهوع هنگام سفر میتوانید از قرصهای زنجبیل که در داروخانهها به فروش میرسند کمک بگیرید. به جای استفاده از قرص زنجبیل از عرق زنجبیل نیز میتوان استفاده کرد. بهترین زمان مصرف این نوشیدنی وقتی است که حالت تهوع شروع شده و قبل از شروع تهوع نباید از این نوشیدنی استفاده کرد زیرا زنجبیل جزو داروهای گرم و خشک درجه سه است و نباید در خوردن آن زیادهروی کرد. عرق و قرص زنجبیل برای افرادی که مشکل زخم معده دارند منع مصرف دارد.
نظر شما