به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا؛ نسترن کاظمیان طرهان روان شناس گفت: از ویژگیهای افراد مبتلا به اختلالات شخصیت مرزی این است که غالبا فکر میکنند قرار است طرد شوند. همیشه رفتارهای اطرافیان را به معنای طرد کردن برداشت میکنند و گاهی خودشان زودتر شما را ترک میکنند که طرد نشوند. رفتارهای تکانشی دارند مثل ولخرجی، روابط جنسی بی بند و باری، رانندگی پر خطر، پرخوری، مصرف دراگ. اگر تاریخچه روابط عاطفی آنها را بررسی کنید معمولا چند رابطه پر تنش کوتاه مدت داشته اند. این افراد تهدید و یا اقدام به خودکشی و قطع عضو میکنند برای اینکه توجه اطرافیان را جلب کنند. نوسانات شدید هیجانی مثل افسردگی، اضطراب و خشم را از چند ساعت تا چند روز تجربه میکنند. غالبا زندگی افسردهای دارند و گاهی خوشی کوتاه مدت را تجربه میکنند.
او بیان کرد: احساس پوچی و بی حوصلگی مزمن دارند. پرخاشگر هستند و پرخاشگری کلامی و فیزیکی از خود نشان میدهند. رابطه با یک فرد مرزی با خوشی آغاز میشود، ولی با بهت و خشم و گیجی پایان مییابد، چون این افراد بی ثباتی عاطفی دارند در ابتدای رابطه از شما بت میسازند که برایتان خوشایند است و بعدش کم کم با توجه طلبیهای زیاد و پرخاش و تهدید به خودکشی شما را از خود دور میکنند. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند در مرز بین روان نژندی و روان پریشی قرار دارند حتی گاهی ارتباط خود با واقعیت را از دست میدهند و این معمولا زمانی اتفاق میافتد که از یه رابطه عاطفی طرد شده اند. ادمهایی با شخصیت مرزی ترس شدیدی از تنهایی دارند که این ترس از کودکی همراهشان بوده است. معمولا به دیگران صدمه جسمی نمیزنند. اشخاصی با شخصیت مرزی حد و حدودی برای روابطشان ندارند در همان ابتدای رابطه خیلی صمیمی میشوند و همه مسایل خودشان را بیان میکنند و سریعا رابطه جنسی را شروع میکنند. حضور افراطی شخص مرزی و توجه طلبی زیاد او در زندگی پارتنرش او را به ستوه میاورد و در نهایت همسرش را متهم به بی وفایی و بی عاطفگی میکند.
کاظمیان طرهان گفت: شکل گیری شخصیت مرزی: این افراد هیچ وقت هویت منسجمی ندارند و در درون خود احساس امنیت و ارامش ندارند. هویتی شکننده دارند. در هر رابطهای که قرار میگیرند نیازمند تایید طرف مقابلشون هستند. دوران کودکی آشفته و بی نظم و همراه با تنهایی را گذرانده اند. به طور چشمگیری مورد بی اعتنایی، طرد و بد رفتاری جسمی و سو استفاده جنسی قرار گرفته اند. در این خانوادهها نیازهای عاطفی آنها دیده نشده است و به همین دلیل در بزرگسالی به دنبال جلب توجه و تایید طلبی هستند. خودشان را در ابتدای رابطه بهتر از چیزی که هستند نشان میدهند تا افراد را جذب کنند و تایید دیگران را بگیرند.این افراد در کودکی از قطع رابطه با واقعیت به عنوان یک مکانیزم دفاعی استفاده میکرده اند، اما در بزرگسالی برایشان اسیب زا شده است.
این روانشناس تصریح کرد: چه کسانی برای رابطه عاطفی جذب افرادی با اختلال شخصیت مرزی میشوند؟ برخی که دوست دارند پارتنر پر انرژی و پر شوری داشته باشند و هیجان خواه هستند وارد این روابط میشوند. کسانی که عزت نفس پایین دارند، چون در ابتدا توسط شخص مرزی همچون بتی پرستش میشود جذب افراد با شخصیت مرزی میشوند. اگر شما فردی باشید که دوست دارد ناجی باشد و مراقبت افراطی داشته باشد نیز جذب این اشخاص میشوید. شما به عنوان پارتنر یک شخص مرزی همواره باید مراقب تهدید به خودکشیهای او باشید، چون ممکن است خودکشی موفق داشته باشد و زمانی که فرد تهدید به خودکشی میکند به اون توجه افراطی نکنید که این رفتارش را تقویت کرده باشید، اما به حرفش گوش دهید. این افراد تفکر سیاه و سفید دارند و شما به عنوان همسر شخص مرزی سعی کنید تفکر خاکستری را در او به وجود اورید. اگر قصد ترک شخص اختلال مرزی را دارید حتما اطرافیان او را در جریان بگذارید و در صورتی که اقدام به خودکشی کرد با اورژانس تماس بگیرید، اما به ملاقات او به بیمارستان نروید و برای ارتباط با شما برایش محدودیتهایی قرار دهید.
نظر شما