به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، لاله احرامی با اشاره به خانه تکانی های عید نوروز و بی توجهی بانوان به برخی نکات بهداشتی، افزود: استفاده نا به جا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاککنندههای شیمیایی میتواند خطرات جبران ناپذیری در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از فرآوردههای شوینده و پاککننده، بخارهای سمی ایجاد میکند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه میزند، اضافه کرد: هنگام استفاده از این فرآوردهها لازم است پنجرهها باز شود تا هوا به خوبی در محیط جریان داشته باشد.
این کارشناس ادامه داد: پس از استفاده از مواد شیمیایی باید درب آن بلافاصله بسته شود و هیچ ظرف دربستهای نباید در دسترس کودکان قرار گیرد و از طرفی محصولات شیمیایی و شوینده، نفت و بنزین و داروها خصوصا شربت ترک اعتیاد متادون باید همیشه در ظرف اصلی خود نگهداری شود.
وی تاکید کرد: مواد شیمیایی هرگز نباید در ظرف مواد خوراکی مانند نوشابه ریخته شود زیرا این عمل موجب می شود کودکان به اشتباهی آن را بخورند و دچار مسمومیت شدید شوند.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: در هنگام استفاده از فرآوردههای شیمیایی و شوینده باید برچسب روی بستهبندی با دقت مطالعه شود و این نکته مورد توجه قرار گیرد که استفاده از داروها و مواد شیمیایی در تاریکی میتواند خطرناک باشد.
وی اظهار داشت: بسیاری از داروها و محصولات خانگی مثل جوهرنمک، مواد شوینده و لکه بر، لاکپاککن، سموم حشرهکش و جوندهکش مثل مرگ موش، تینر، ضد یخ، بنزین و نفت میتواند در صورت بلعیده شدن و تماس با پوست و چشم یا در صورت تنفس بسیار سمی باشد.
احرامی خاطر نشان کرد:در زمان نظافت سطوح و استفاده از ترکیبات شوینده و پاککننده لازم است از دستکش لاستیکی، کفش جلو بسته و ماسک استفاده و در صورت بلع یا استنشاق مواد غیرخوراکی و سمی باید با مرکز اورژانس ۱۱۵ یا مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم ۱۹۰ تماس گرفته شود.
نظر شما