به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، یک مطالعه نشان میدهد که کودکان به احتمال زیاد غذاهایی را که فکر میکنند طبیعی هستند به گزینههای آزمایشگاهی ترجیح میدهند و آنها را از نظر طعم، ایمنی و مطلوبیت بالاتر میدانند.
محققان میگویند تمایل بزرگسالان به غذاهای طبیعی به خوبی مشخص شده است. با این حال، آخرین یافتهها نشان میدهد که این ترجیح غذایی در اوایل و اواسط کودکی نیز وجود دارد.یک مطالعه نشان میدهد که کودکان به احتمال زیاد غذاهایی را که فکر میکنند طبیعی هستند به گزینههای فرآوری شده توسط انسان ترجیح میدهند.
آخرین یافتهها نشان میدهد که این سوگیری غذایی در اوایل و اواسط کودکی نیز وجود دارد.محققان دانشگاههای ادینبورگ و ییل ترجیحات بیش از ۳۷۴ بزرگسال و کودک در ایالات متحده را هنگامی که سیب و آب پرتقال ارائه کردند و از منشأ آنها گفتند، مورد مطالعه قرار دادند.
در مطالعه، به ۱۳۷ کودک ۶ تا ۱۰ ساله سه سیب نشان دادند. به آنها گفته شد که یکی در مزرعه، یکی در آزمایشگاه و دیگری روی درختی در آزمایشگاه رشد کرده است. این تیم از پرسشنامهها و مدلهای آماری برای ارزیابی ترجیحات سیب کودکان از نظر طعم درک شده، ایمنی درک شده و تمایل به خوردن استفاده کردند. بزرگسالان در همان مطالعه برای مقایسه گروههای سنی شرکت کردند. محققان دریافتند هم کودکان و هم بزرگسالان سیبهایی را که فکر میکردند در مزارع پرورش میدهند به سیبهایی که در آزمایشگاهها رشد میکنند ترجیح میدهند.
کودکان هنگام بررسی اینکه چرا سیب مزرعه را انتخاب کردهاند، بیشتر به تازگی و در معرض نور خورشید بودنش، اشاره میکردند. بزرگسالان بیشتر به طبیعی بودن اشاره میکردند.
در مطالعه دوم، ۸۵ کودک ۵ تا ۷ ساله و گروهی متشکل از ۶۴ بزرگسال، چند نوع مختلف آب پرتقال را ارائه کردند، که فقط یکی از آنها در مزرعه تهیه شده و کاملا طبیعی بود.
محققان دریافتند که اطلاعات مربوط به طبیعی بودن آب میوه تاثیر قابل توجهی بر رتبه بندی آن دارد.شرکت کنندگان بر اساس طعم درک شده، ایمنی و تمایل به مصرف به گزینه طبیعیتر گرایش پیدا کردند.
هر دو مطالعه نشان دادند که سن تأثیر کمی بر نتیجه داشت، به طوری که کودکان ۵ ساله و ۱۰ ساله به طور مشابه پاسخ دادند. محققان میگویند این یافتهها نشان میدهد که باور مواد غذایی طبیعی خوبتر هستند را میتوان در پنج سالگی و احتمالاً حتی سنین کمتر ایجاد کرد.
دکتر متی ویلکس، از دانشکده فلسفه، روانشناسی و علوم زبان دانشگاه ادینبورگ، گفت: به طور کلی، ما شواهدی ارائه میدهیم که حداقل در آمریکا، تمایل به غذاهای طبیعی در دوران کودکی وجود دارد.
این تحقیق اولین مورد را ارائه میدهد. گامی در جهت درک چگونگی شکل گیری این ترجیحات، از جمله اینکه آیا آنها از نظر اجتماعی آموخته شده اند و چه چیزی باعث تمایل شات به مواد طبیعی میشود.
منبع: سایت ساینس دیلی منتشره از دانشگاه ادینبورگ
نظر شما