سلامت نیوز:سال تحصیلی جدید امروز آغاز میشود. مدارس و دانشگاهها از امروز رسماً شروع به کار میکنند و میلیونها دانشآموز و دانشجو برای علم آموزی کوله به پشت و کیف به دست به مدارس میروند. فرآیندی نه ماهه با فراز و نشیبهای فراوان که نظام آموزشی کشور برای آنها تدارک دیده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ابتکار ،چالش هایی در این راه مواجه مسئولان و دانشآموزان است. مسئولان وظیفه برقراری نظم و برنامهریزیهای نه ماه آتی را تدارک دیدهاند و دانشآموزان پس از تعطیلات سه ماهه تابستان آماده فراگیری مطالب کتاب درسی هستند.
این روزها که وضعیت اقتصادی کشور با مشکلاتی روبه رو است و اقشار مختلف جامعه برای تامین نیازهای اولیه خود دچار مشکل هستند، آغاز مدارس و خرجها مربوط به آن فشار مضاعفی است بر دوش والدین. این فشار را میتوان از خلوتی بازارها به خوبی حس کرد. لوازمالتحریر و کیف و کفش و ... از لوازم ضروری آغاز مدارس هستند و اولیاء دانشآموزان نمیخواهند فرزندشان در آغاز سال تحصیلی کمبودی حس کنند. حال اینکه شرایط اقتصادی باعث شده تا حضور برای خرید لوازم مدارس در بازارهای کشور کمرنگ شود. این در حالی است که به طور مشخص برای دانشآموزان محروم بسیاری از کمپینها دست به خرید لوازم مدرسه زدهاند و بخشی از دغدغههای والدین کم و بیبضاعت را کاستهاند.
ترافیک های مهری
آغاز مدرسه با شلوغی خیابانها همراه است. ترافیکهای طولانی در نزدیکی مدارس علیالخصوص در ساعات ابتدایی روز و همینطور پس از تعطیل شدن مدارس در ظهر و بعد از ظهر نیازمند تدابیری از پیش تعیین شده است. این اتفاق که هرساله در نزدیکی بسیاری از مدارس رخ میدهد، با همکاری پلیس تا حدودی قابل حل است. به طور مثال در شهر تهران رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی میگوید: «برای کنترل ترافیک و تسهیل عبور و مرور مردم در ابتدای مهر از ۲۰ هزار مامور پلیس در تهران استفاده خواهیم کرد.» سردار مهماندار رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی تهران بزرگ گفته بود که از سایر ظرفیت های شهری مثل نیروهای شهرداری و بسیج هم برای تسهیل تردد استفاده خواهند کرد. وی گفته بود: «البته این را باید بدانیم که کاهش ترافیک و تسهیل در عبور و مرور شهروندان صرفا کار سازمانی نیست بلکه باید خود شهروندان هم به کمک پلیس آمده و به کاهش ترافیک کمک کنند.»
جمله آخر را باید با دقت بیشتری بخوانیم؛ دربسیاری از شهرهای کشور عدم توجه مردم به پارک خودروها باعث ایجاد گرههای ترافیکی میشود. موضوعی که مانع از حرکت خودروهای امدادی در صورت بروز حادثه میشود.
14 میلیون دانش آموز در 483 هزار کلاس درس
براساس آخرین اطلاعاتی که شخص وزیر آموزش و پرورش عنوان کرده است. امسال 14 میلیون دانشآموز در مدارس کشور حاضر میشوند. گفتنی است بر اساس این آمار امسال 483 هزار باب کلاس پذیرای این دانشآموزان هستند و احتمال افزایش تعداد کلاسها نیز وجود دارد. هرساله تعداد زیادی از دانشآموزان کشور را افراد فاقد مدارک هویتی تشکیل میدهند. با همکاریهای صورت گرفته با وزارت کشور و آموزش و پرورش امسال ۵ هزار ۶۹ دانش آموز فاقد مدارک هویتی در دوره آموزش ابتدایی جا داده شدند.
حذف «مشق شب» راهی برای مبارزه با کتابهای کمک درسی
یکی از موضوعاتی که این روزها در فضای مجازی دست به دست میشود، ماجرای حذف «مشق شب» از تکالیف دانشآموزان ابتدایی است. وزیر آموزش و پرورش بر این باور است که ماهیت تکالیف شب هم باید تغییر کند. براساس تاییدیه بطحایی در این باره، وی گفته است: «از فردا در سه پایه اول ابتدایی در مدارسی که شرایط لازم را دارند تکالیف درسی بچهها باید در مدرسه انجام شود. آنها در منزل تکالیف مهارت محور انجام میدهند. این تمرین ها به معنای رونویسی صرف نیست. از این طریق دکان برخی سودجویان بسته خواهد شد و به تدریج این مسیر را تصحیح میکنیم و دکان سوءاستفاده کسانی که دکان باز کرده اند و کتب حل المسائل و... را ترویج میدهند بسته خواهد شد. از آموزشگاهها میخواهم مسیر خود را در خدمت تحقق اهداف واقعی آموزش و پرورش قرار دهند.» بطحایی درباره این موضوع سخن گفته است که ماجرای حذف کتب کمک آموزشی در مقطع ابتدایی چندی است که مطرح شده اما گویا دخالتهای برخی افراد که به عنوان مافیا تولید و فروش چنین کتابهایی مطرح هستند، مانع از انجام آن می شود. حال اینکه تصمیم وزارت مبنی بر حذف مشق شب پنجرهای برای ورود به دنیای آموزش نوین و حذف کتابهای کمک درسی است.
تعطیلات زمستانه همچنان بلاتکلیف است!
یکی دیگر از دغدغههای والدین همزمان با آغاز سال تحصیلی ماجرای تعطیلات زمستانه است. در ماههای سرد سال در برخی از از استانها به دلیلی شدت سرما و در برخی دیگر که بیشتر شامل کلانشهرها میشود به دلیل آلودگی هوا در سالهای اخیر شاهد تعطیلی مدارس بودهایم. حال اینکه با تدابیری که اخیراً اندیشیدهشده است؛ قرار بود مدارس به مدت یک هفته با احتساب تعطیلات پایان هفته، تعطیل شوند.
گفتنی است براساس اطلاعات موجود هنوز وضعیت این تعطیلات مشخص نیست. به گفته مسئولان در وزارت آموزش و پرورش دو نظریه در این باره وجود دارد. یکی ماجرای حقوقی تعطیلات زمستانه است که مربوط به مصوبه مجلس شورای اسلامی میشود و نظریه دوم میگوید این موضوع بستگی به نظر شوراهای استانها دارد. وزیر آموزش و پرورش نیز در این باره گفته است: « از معاونت حقوقی رئیس جمهوری درخواست استفساریه کردیم و منتظر پاسخ هستیم که اگر از اختیارات شوراها باشد احتمالا در سال جاری ۵روز را اجرا کنیم و در خرداد به زمان تحصیل افزوده شود.»
ماه مهر، ماه مهربانی سرآغاز سومین فصل سال است و بوی برگریزان میدهد. بوی خاک و نم باران و دانش آموزان و دانشجویان برای آموزش تعالیم علمی و عملی وارد مدارس و دانشگاهها میشوند. حال اینکه هدفی بزرگتر نیز برای همه ما وجود دارد و آن ارتقاء کشورمان در سطح جهانی است.
نظر شما