بهداشت فردی در نانوایی كمتر رعایت می شود

سلامت نیوز: مهندس فرهادی در برنامه "صبح و گفت وگو" رادیو گفت و گو،  با ذكر این مطلب  كه اگر در بهترین سازه فعالیت داشته باشید،  اما بهداشت فردی را رعایت نكنید آن واحد به سمت تولید غیر بهداشتی می رود، گفت: رعایت بهداشت فردی چیزی نیست كه ما بتوانیم با نظارت رندمی كه در وزارت بهداشت انجام می شود، كنترل كنیم. خود نانوا، اتحادیه مربوطه و مردم می توانند كمك كنند تا بهداشت فردی بیشتر رعایت شود و عملا مردم رضایت بیشتری را داشته باشند.

این برنامه با حضور مهندس فرهادی معاون مركز سلامت و محیط كار وزارت بهداشت و كرمی رئیس اتحادیه نانوایی های حجیم و نیمه حجیم به موضوع نانوایی های فانتزی و فرآورده های آن پرداخت.


مهندس فرهادی انواع پخت نان را به سه دسته تقسیم كرد و عنوان داشت: نان های سنتی شامل نان های سنگك، لواش، بربری و تافتون و مردم به تازه خوری آن عادت دارند. گروه بعدی نان های فانتزی و یا نان های حجیم و نیمه حجیم هستند و باز هم سنتی هستند و گروه سوم نان های كارخانه ای است و برند آنها مطرح است.


وی افزود: گروه دوم معمولا به شكل صنفی عرضه می شوند و عملا برند و نام و نشان مشخصی را ندارند و چون نان های گروه های اول و دوم، در محل پخته می شوند، معمولا فاقد نام  و نشان هستند.


معاون مركز سلامت و محیط كار وزارت بهداشت به نظارت این مركز نسبت به واحدهای صنفی نانوایی اشاره و تصریح كرد: بیش از 80 هزار واحد صنفی نانوایی در كل كشور داریم كه كارشناسان بهداشت محیطِ دانشگاه های علوم پزشكی در سراسر كشور آنها را تحت كنترل، نظارت و بازرسی دارند و معمولا چهار گروه بازدید را روی این واحدهای صنفی سنتی تمركز می كنند؛ از جمله رعایت بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی یا نان، بهداشت ابزار و تجهیزاتی كه نانوا استفاده می كند و در نهایت بهداشت سازه و ساختمانی كه در آنجا نان پخته می شود.


وی با ابراز تاسف از اینكه رعایت بهداشت فردی نسبت به سایر اماكن كمتر رعایت می شود، اظهار داشت: این گروه، نیازمند توجه ویژه و بیشتری هستند. در بخش دوم نیز كه بخش بهداشت نان است چون قوت اصلی مردم، همین گروه نان های سنتی گرم خور روزانه می باشد، نیازمند این است كه هم ما توجه و تمركز بیشتری را بكنیم و هم خود اتحادیه مربوطه بیشتر از قبل به پای كار بیاید و عملا به آموزش بیشتر و كنترل بیشتر كمك كند.


كرمی به كد بهداشتی روی نان ها در گروه های مختلف اشاره كرد و گفت: طبق قوانین در گروه اول و دوم واحدهای صنفی نیازی به كد دار و شناسنامه دار كردن محصولات موجود ندارند و واحدهایی كه به صورت صنعتی نان را تولید می كنند موظف هستند تا محصولات خودشان را با نام و نشان عرضه كنند.


وی به رعایت بهداشت و استانداردهای نان های حجیم و نیمه حجیم اشاره كرد و گفت: این نان ها توسط ماشین آلات استاندارد تولید می شود و شرایط این واحدها ایده آل هستند.


رئیس اتحادیه نانوایی های حجیم و نیمه حجیم، دادن پروانه كسب به واحدهای صنفی نانوایی را منوط به تاییدیه وزارت بهداشت دانست و اظهار داشت: پروانه كسبی كه برای آنها صادر می كنیم ابتدا از وزارت بهداشت استعلام می شود و این واحدها باید تمام تاییدیه های یك واحد صنفی را داشته باشند، مخصوصا تاییدیه وزارت بهداشت را باید دارا باشند تا پروانه كسب برای آنها صادر گردد.


وی افزود: افرادی هم كه در این واحدها كار می كنند موظف هستند تا كارت سلامت وزارت بهداشت را داشته باشند كه مورد تایید این وزارتخانه است.

فرهادی با ذكر این مطلب  كه اگر در بهترین سازه فعالیت داشته باشید، اما بهداشت فردی را رعایت نكنید آن واحد به سمت تولید غیر بهداشتی می رود، گفت: رعایت بهداشت فردی در این صنف نسبت به سایر صنوف كمتر رعایت می شود و مردم از این قضیه گله مند هستند. رعایت بهداشت فردی چیزی نیست كه ما بتوانیم با نظارت رندمی كه در وزارت بهداشت انجام می شود، كنترل كنیم. خود نانوا، اتحادیه مربوطه و مردم می توانند كمك كنند تا بهداشت فردی بیشتر رعایت شود و عملا مردم رضایت بیشتری را داشته باشند.


برنامه "صبح و گفت وگو" هر شنبه تا چهارشنبه ساعت 7 صبح از رادیو گفت و گو به روی آنتن می رود و فایل صوتی آن در سایت شبکه موجود است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha