-
سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی آبله میمونی را تأیید کرد
سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی ویروس «امپاکس» (آبله میمونی) را تأیید کرد. این اقدام، گامی مهم برای بهبود تشخیص سریع این بیماری در کشورهایی است که با شیوع آن دست و پنجه نرم میکنند.
-
به این دلایل روتختیها را هر هفته عوض کنید
تخت و ملحفهها مکانی گرم و مناسب برای رشد میلیونها باکتری، قارچ، کنه و ویروس هستند؛بنابراین باید به شکلی صحیح شسته و ضدعفونی شوند تا از انتقال بیماری جلوگیری کنند.
-
راهکارهای والدین برای حفظ سلامت روان کودکان در شرایط بحرانی
والدین در شرایط تنشزا میتوانند نقش کلیدی در حفظ سلامت روان کودکان ایفا کنند. نصیره مقدمفر، روانشناس کودک، با ارائه راهکارهایی به والدین کمک میکند تا با مدیریت احساسات و ایجاد محیطی آرام، از اضطراب و نگرانیهای فرزندان خود بکاهند.
-
چگونه اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم؟
اعتماد به نفس، عاملی مهم در موفقیتهای شخصی و حرفهای است و تحقیقات نشان داده که افراد با اعتماد به نفس بالا، در زندگی رضایتمندی بیشتری دارند. اما چگونه میتوانیم این حس را در خود تقویت کنیم و از دست ندهیم؟ در این مطلب، ۹ راهکار علمی برای افزایش اعتماد به نفس و بهبود وضعیت روانی و جسمی شما معرفی میشود.
-
چگونه نگرانیهای بیاساس مالی میتواند سلامت روان شما را به خطر بیندازد
دیسمورفیای مالی حالتی روانی است که در آن فرد با وجود داشتن وضعیت مالی پایدار، خود را از نظر مالی ناامن یا ناکافی احساس میکند. این ذهنیت که ناشی از فشارهای اجتماعی، مقایسه در شبکههای اجتماعی و اضطرابهای شخصی مالی است، میتواند منجر به عادتهای ناسالم مالی و مشکلات روانی شود. این موضوع به ویژه در بین نسلهای Z و هزاره بیشتر دیده میشود. در ادامه به علائم، دلایل و روشهای مقابله با این حالت میپردازیم.
-
لیزر موهای زائد به تنهایی عامل انتقال زگیل تناسلی نیست
لیزر موهای زائد به خودی خود نمیتواند عامل انتقال زگیل تناسلی یا بیماریهای ویروسی باشد. اما در صورت عدم رعایت استریل و بهداشت در دستگاههای لیزر، احتمال بروز عفونتهای پوستی وجود دارد. رعایت اصول بهداشتی و استفاده از تجهیزات استریل بسیار حیاتی است.
-
چطور از افزایش وزن در پاییز جلوگیری کنیم؟
محققان National Eating Disorders Association بررسیهایی انجام داده و به این نتیجه رسیدهاند که افتادن در دام عادتهای غلط یعنی میل به خوردن زیاد و کاهش فعالیتهای بدن در فصل پاییز بیش از فصلهای دیگر است. اما اینکه خودتان را برای خواب زمستانی آماده کنید راه حل مناسبی برای گذراندن فصل سرما نیست.
-
با برگزاری انتخابات؛ رئیس و نائب رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال معرفی شدند
به گزارش سلامت نیوز و به نقل از روابط عمومی انجمن تجارت الکترونیک تهران ، با برگزاری انتخابات کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران، رئیس و نائب رئیس تعیین شدند.
-
پیشرفتهای نوین در پیشگویی اثربخشی درمان سرطان با استفاده از پروفایل ژنتیکی
با پیشرفتهای چشمگیر در علم ژنتیک، اکنون این امکان فراهم شده که اثربخشی درمان و طول عمر بیماران سرطانی بر اساس پروفایل ژنتیکی آنها پیشبینی شود. متخصصان در کنگره بینالمللی فارماکوژنتیک در تهران به بررسی این تحولات و تأثیرات آنها بر درمانهای شخصیسازیشده پرداختند.
-
عادتهای بدی که به مغز شما آسیب میزنند
برخی از این عادات بد میتوانند به مغز آسیب وارد کنند و حتی باعث مشکلات جدی مانند زوال عقل و آلزایمر شوند. در این مقاله به چند عادت روزمره که ممکن است به سلامت مغزتان ضربه بزنند، پرداخته شده است.
-
۸ ساعت ورزش در ۴۵ دقیقه چقدر واقعیت دارد؟
این روزها که تبلیغات در فضای مجازی افسار پاره کرده است و هر روز سروکله یک دستگاه و متد جدید برای بازسازی صورت و بدن افراد متناسب با شاخصهای روز جامعه پیدا میشود، شیوههای تبلیغی مربوط به لاغری و تناسب اندام نیز به اوج خود رسیده؛ از وعده کمکردن ۱۰کیلو وزن در ۷۲ ساعت گرفته تا تبلیغات عریض و طویل باشگاههای بدون تحرک! تبلیغاتی با ادعای بهکارگیری روشهای نوین در عرصه ورزش که بیشتر از اینکه تناسب اندام و سلامت افراد هدفشان باشد، جیب آنها را نشانه گرفته است!
-
رتبه بندی سالمترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴
سلامت ملتها توسط عوامل متعدد و به هم پیوستهای شکل میگیرد، از کیفیت سیستم مراقبتهای بهداشتی گرفته تا سبک زندگی و رژیم غذایی. اگرچه اندازه گیری این موضوع چالشبرانگیز است، یک معیار رایج برای ارزیابی سلامت کلی یک جمعیت، میانگین امید به زندگی است.
-
ترکیب دارویی جدید، توقفی طولانیتر برای پیشرفت سرطان ریه
یک ترکیب دارویی جدید نشان داده است که میتواند پیشرفت سرطان ریه را بیش از ۴۰ درصد بیشتر از درمانهای استاندارد متوقف کند، که این موفقیت امید تازهای برای بیماران به ارمغان میآورد.
-
بهترین زمان شام خوردن برای بهبود خواب و کاهش وزن
محققان میگویند صرف وعده شام در بازه زمانی بین ساعت پنج تا هفت بعدازظهر به کاهش وزن، بهبود خواب و هضم بهتر غذا کمک میکند.
-
تقویت توانمندیهای دانشبنیانهای دارویی در اولویت معاون علمی رئیسجمهور
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور بر اهمیت توسعه توانمندیهای فناورانه و نوآورانه دانشبنیانها در حوزه دارویی تأکید کرد و وعده داد که حل مشکلات این شرکتها در دستور کار معاونت قرار خواهد گرفت.
-
بیمارستانهای ناایمن پایتخت: پیشرفت در ایمنسازی و وضعیت بحرانی چند بیمارستان
رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد که از میان ۱۲۹ ساختمان ناایمن در پایتخت، سه بیمارستان همچنان در وضعیت بحرانی ایمنی حریق قرار دارند و اقداماتی برای ایمنسازی در آنها انجام نشده است.
-
فایده جدید واکسن کرونا: حفاظت از سلامت قلب در برابر عوارض جانبی
تحقیقات جدید نشان میدهد که مزایای واکسن کرونا در محافظت از سلامت قلب، به ویژه در برابر عفونتهای شدید کووید، بیشتر از عوارض جانبی نادر آن است.
-
تحریمها؛ چالشی جدی برای صنعت دارویی ایران: نیاز فوری به بهروزرسانی کارخانهها
مشاور هماهنگی امور رونق تولید و تسهیل کسب و کار سازمان غذا و دارو بر چالشهای تحریمی و ضرورت بهروزرسانی تجهیزات کارخانهها در صنعت داروسازی ایران تأکید کرد و خواستار توجه به الزامات توسعه این صنعت شد.
-
رشد نگرانکننده سرطان سینه در زنان ایرانی: ۱۶ هزار مورد جدید سالانه
رئیس پژوهشکده سرطان معتمد از افزایش ابتلا به سرطان سینه به عنوان شایعترین سرطان در زنان ایرانی خبر داد و تأکید کرد که آگاهی بخشی و تشخیص زودهنگام این بیماری میتواند در درمان آن تأثیر بسزایی داشته باشد.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
درخت فندق در چند سالگی بار میدهد؟ [+ نکات مهم باردهی]
یکی از سوالات مهم برای باغداران و علاقهمندان به کشت درختان فندق این است که درخت فندق در چند سالگی بار میدهد؟ زمان باردهی درخت فندق میتواند تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله نوع درخت، شرایط آب و هوایی، و شیوههای کشت و مراقبت قرار گیرد؛ اما معمولا این درختان در 4 الی 6 سالگی بار می دهند. در این مقاله، به بررسی زمانبندی دقیق تر باردهی درخت فندق، عوامل مؤثر بر آن، و نکات کلیدی برای به حداکثر رساندن تولید میوههای باکیفیت خواهیم پرداخت.
-
احتمال افزایش مبلغ اضافهکاری پرستاران
عضو کمیسیون بهداشت مجلس از دیدگاه مثبت دولت نسبت به افزایش مبلغ اضافهکاری و جذب پرستاران خبر داد و بر لزوم توجه به مطالبات این قشر تأکید کرد. این اقدام میتواند به بهبود وضعیت معیشتی پرستاران و ارتقای کیفیت خدمات به بیماران کمک کند.
-
خودکفایی در تولید شیرخشک رگولار: امکان جایگزینی برندها در بازار
مدیرکل فرآوردههای طبیعی سازمان غذا و دارو از دستیابی کشور به خودکفایی کامل در تولید شیرخشک رگولار خبر داد و تاکید کرد که با وجود برندهای مختلف، امکان جایگزینی این محصولات بر اساس گروه سنی وجود دارد. این تحول در تولید شیرخشک، نویدبخش افزایش تنوع و دسترسی بهتر به این محصول برای خانوادهها است.
-
چطور پروتئین بیشتری جذب کنیم؟
جویدن غذا اولین مرحله تجزیه پروتئین است. از دهان، پروتئین وارد معده، روده کوچک و جریان خون میشود. به این ترتیب با مصرف برخی مواد غذایی میتوانید پروتئین بیشتری را جذب کنید.
-
رشد قابل توجه صادرات دارو در ایران: افزایش ۱۹ درصدی در نیمه نخست سال جاری
بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات دارو در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ با افزایش ۱۹ درصدی در ارزش و ۱۵ درصدی در وزن به ۴۹ هزار و ۴۰۰ تن و به ارزش ۱۰۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار رسید. این آمار نشاندهنده روند رو به رشد صنعت دارویی کشور و نقش مهم آن در تجارت خارجی ایران است.
-
لزوم تغییرات اساسی در سیستم حمایتی دستیاران پزشکی
مشکلات جوان پزشکان، وثیقه و تعهدنامه و شرایط سخت ثبتنام دورههای دستیاری، شروط ضامنهای رزیدنتی، شیفتهای طولانی و حقالزحمهای ناچیز، مهاجرت شغلی و جغرافیایی و سفیران خوشنام حوزه پزشکی کشور از جمله محورهای گفتوگو با معاون فنی و نظارت سازمان نظامپزشکی درباره چالشهای دستیاران تخصصی و ضرورت حل آنها است.
-
زمان طلایی تشخیص و درمان تنبلی چشم
بیماری تنبلی چشم در کودکان همیشه شایع بوده است و این روزها شایعتر! شاید چون استفاده از ابزار و وسایل تکنولوژی و مانیتورها و نورهایشان، بیشتر از هر وقت دیگری در زندگی کودکان و نوجوانان حضور دارند و همین دلیل موجهی برای تنبل شدن چشمهایشان خواهد بود.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
دوره mmt چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
درمان نگهدارنده با متادون (MMT) یک روش درمانی مؤثر برای افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد، بهویژه هروئین و سایر مواد افیونی است. در این رویکرد، متادون بهعنوان یک داروی جایگزین تجویز میشود که به کاهش علائم ترک و cravings کمک میکند. MMT نه تنها به بهبود وضعیت جسمی و روانی افراد کمک میکند، بلکه با کاهش رفتارهای پرخطر و افزایش کیفیت زندگی، به فرد امکان میدهد تا به فعالیتهای اجتماعی و شغلی خود بازگردد. این درمان معمولاً تحت نظر پزشک و در کنار مشاورههای روانشناختی و اجتماعی ارائه میشود تا به نتایج عالی ممکن دست یابد.
-
براساس آمارهای پزشکی قانونی روزانه پنج تا شش کارگر فوت میکنند
بحران ایمنی کار در معادن ایران/ افزایش ۱۱.۳ درصدی مرگ کارگران بر اثر حادثه
حادثه معدن زغالسنگ معدنجو که جان ۵۲ کارگر را گرفت، بار دیگر بحث ضعف ایمنی در محیط کار را به میان آورد. با افزایش مرگومیرهای ناشی از حوادث کارگری، کارشناسان خواستار ایجاد سازمانهای تخصصی ایمنی و توجه به حقوق جوامع محلی شدند. در نشستی تحت عنوان "جان کارگران مهم است"، کارشناسان بر نیاز به اصلاحات اساسی در قوانین ایمنی و مهارتهای کارگران تأکید کردند.
-
چالش های صیادان دریای ورشکستهٔ شمال
با آغاز فصل صید ماهیان استخوانی در دریای خزر، صیادان با مشکلات بیسابقهای مواجهاند؛ پسروی ۱۸ متری دریا، گرانی شدید تجهیزات، نبود بیمه و شرایط سخت مناطق حفاظتشده، معیشت ۹ هزار صیاد شمال کشور را به خطر انداخته است. درحالیکه شیلات تلاش دارد ذخایر ماهی را حفظ کند، صیادان با ابزارهای فرسوده و بدون امکانات به دریای خالی از ماهی میروند، تا رزق و روزی خود را از امواج متلاطم کسب کنند.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
بهترین زمان برای سفر به نجف
نجف بهعنوان یکی از مهمترین شهرهای جهان اسلام واقع در کشور عراق، سالانه از مسافران بسیاری از سراسر دنیا میزبانی میکند. درواقع وجود زیارتگاه و حرم امام علی (ع) در این شهر سبب گردیده تا مسلمانان با تهیه بلیط نجف خود را به سفری معنوی مهمان نمایند. باتوجه به موقعیت کویری این شهر، در تابستان آبوهوای نامطلوبی در نجف حکمفرما بوده که بسیاری از مسافران را با چالشهایی روبهرو میسازد به همین دلیل لازم است تا از بهترین زمان سفر به این شهر آگاهی داشته باشید. بهطور کلی بهمنظور سفر به نجف شما باید این شهر را از نظر جمعیت، مراسمها، مناسبها و همچنین آبوهوا مورد بررسی قرار دهید تا با هیچ چالشی روبهرو نشوید.