به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛
- احساس مداوم مزه ترشی در دهان که حتی پس از مصرف دارو برطرف نمی شود.
- ورم، لکه های زبر، برآمدگی روی لب ها، زبان یا گردن.
- شل شدن دندان ها و سختی در هضم غذا .
- درد مداوم و احساس ناراحتی در دهان.
- زخم پشت گلو و سختی در بلعیدن.
- احساس درد در دهان و بی حس شدن.
- مشکل حرکت فک .
- از آن جا که نمی توانید غذا را قورت دهید دچار کاهش وزن می شوید.
- گرفتگی یا تغییر صدا.
- خون ریزی بدون علت در دهان از علایم عمده سرطان دهان است.
- گوش درد و بوی نامطبوع دهان.
اگر چه علت این علایم همیشه سرطان نیست اما در صورت مشاهده این علایم به دندان پزشک مراجعه کنید.
علل شایع
۱ - استعمال هر نوع دخانیات
۲ - مصرف مشروبات الکلی
۳ - سابقه خانوادگی
۴ - قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید
۵ - بیماری هایی مانند «لوکوپلاکی» نوعی لکه قرمز یا زخم دهان که روی دهان تاثیر می گذارد واحتمال خطر بروز سرطان را افزایش می دهد.
چهارمین سرطان شایع مردان
بیشتر بدانید:سرطان دهان و شکل ظاهری آن
رمضانی- طبق نظر کارشناسان بیش از ۹۰درصد مبتلایان به سرطان های دهانی ( دهان، زبان، بخش هایی از بینی، گلو، لب و حنجره) کسانی هستند که از تنباکو استفاده می کنند. این سرطان چهارمین سرطان شایع در بین آقایان و ششمین در میان خانم هاست.و باز طبق آمارها مردها دو برابر زن ها دچار سرطان می شوند و شاید علت آن هم مصرف بیشتر سیگار و توتون و تنباکو باشد.معمولاً با افزایش سن خطر ابتلا به این نوع سرطان بیشتر می شود. علایم این سرطان شامل یک برآمدگی رنگ پریده و با حاشیه سخت است، این ضایعه بزرگ می شود و زخم آن به آسانی خون ریزی می کند. در مواردی افراد دچار اشکال در تکلم و بلع می شوند.سرطان دهان ابتدا لب، سپس زبان و کف دهان را درگیر می کند و گاهی برای نجات بیمار لازم است فک پایین از بدن جدا شود.
رژیم غذایی مناسب :موادغذایی مناسب برای پیشگیری از سرطان شامل میوه،مرکبات و سبزی های سرشار از ویتامین C است؛ چنان که نتایج تحقیقات مرکز سلامت جامعه دانشگاه هاروارد روی ۴۲ هزارمرد نشان داد وجود مقدار کافی ویتامین C احتمال ابتلای مردان به ضایعات پیش سرطانی را ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می دهد.
تشخیص :آزمایش های خون، نمونه برداری و رادیوگرافی به تشخیص به هنگام این سرطان کمک می کند.درمان این بیماری بسته به محل بیماری (لب، زبان، کام و ...) متفاوت است.
نظر شما