به گزارش سلامت نیوز به نقل از وری ول مایند، تریاک از غلاف خشخاش تریاک می آید که حاوی انواع آلکالوئیدهای قابل استخراج از جمله مورفین، کدئین و تبائین (پارامورفین) است. اینها را می توان خالص کرد و به عنوان داروهای مخدر برای تسکین درد استفاده کرد.
تریاک قرن ها قبل از اینکه چگونه تصفیه آن کشف شود برای تسکین درد استفاده می شد. داروهای پارگوریک و تنتور تریاک یا لودانوم که برای درمان اسهال استفاده می شود نیز حاوی تریاک است. این داروها تا حد زیادی با داروهای غیر مخدر دیگر جایگزین شده اند، اما ممکن است زمانی استفاده شوند که اسهال توسط داروهای دیگر تحت کنترل قرار نگیرد.
مدت زمانی که تریاک در بدن شما باقی می ماند و مدت زمانی که با آزمایش مواد مخدر قابل تشخیص است می تواند بسته به عوامل مختلفی متفاوت باشد. این عوامل شامل نوع دارو، مقدار و دفعات استفاده و نوع آزمایش دارویی است که استفاده می شود. به عنوان مثال، در ادرار، کدئین داروی مشتق از تریاک، ممکن است تا چهار روز قابل تشخیص باشد.
تریاک معمولاً چه مدت در بدن شما باقی می ماند؟
- خون : تریاک ممکن است در آزمایش خون برای مدت کوتاهی(۳ روز) قابل تشخیص است.
- ادرار : تریاک معمولاً تا سه روز پس از مصرف در آزمایش ادرار ظاهر می شود.
- بزاق :تریاک را می توان به طور معمول حدود سه روز پس از مصرف در بزاق تشخیص داد که مشابه خون و ادرار است.
- مو : تریاک و داروهای مشتق از تریاک را می توان تا 90 روز پس از مصرف در آزمایشات فولیکول مو تشخیص داد. آزمایش مو معمولاً برای ارزیابی استفاده قبلی استفاده می شود.
چه مدت طول می کشد تا اثرات تریاک را احساس کنید؟
آلکالوئیدهای فعال موجود در تریاک به گیرنده هایی در مغز، سیستم عصبی و دستگاه گوارش متصل می شوند. اتصال به گیرنده های دستگاه گوارش می تواند با کاهش سرعت روده به تسکین اسهال کمک کند. یک عارضه جانبی همه مواد افیونی می تواند یبوست به دلیل همین کندی باشد.
عوامل موثر بر زمان تشخیص تریاک
جدول زمانی تشخیص مواد مخدر تخمینی است و ممکن است بسته به تعدادی از عوامل مختلف متفاوت باشد. برخی از عواملی که ممکن است بر زمان تشخیص تأثیر بگذارند عبارتند از:
- سن: افراد مسن تر تمایل به متابولیسم آهسته تر تریاک دارند. در نتیجه، ممکن است در آزمایش دارو برای مدت زمان طولانی تری نشان داده شود.
- مقدار مصرف: زمانی که تریاک در دوزهای بالاتر مصرف شود مدت زمان بیشتری طول می کشد تا از بدن دفع شود.
- شرایط پزشکی: نارسایی های کبدی یا کلیوی نیز می تواند بر مدت زمان دفع تریاک از بدن تأثیر بگذارد.
- سایر داروها: داروهایی که با آنزیم هایی که تریاک را تجزیه می کنند تداخل دارند، می توانند در متابولیسم و سرعت دفع اختلال ایجاد کنند.
علائم مصرف بیش از حد
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مایوکلینیک، داروهایی که از تریاک تهیه می شوند ممکن است عوارض ناخواسته ای نیز ایجاد کند. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشید.در صورت بروز هر یک از علائم مصرف بیش از حد زیر فوراً کمک اضطراری دریافت کنید:
- اضطراب
- تاری دید
- لب ها و ناخن های آبی رنگ
- درد یا ناراحتی قفسه سینه
- لرز
- عرق سرد
- کما
- گیجی
- مردمک های منقبض یا کوچک شده
- سرفه هایی که گاهی اوقات خلط کف آلود صورتی رنگ ایجاد می کند
- افسردگی
- تنفس دشوار، سریع یا پر سر و صدا، گاهی همراه با خس خس سینه
- مشکل در خوابیدن
- سرگردانی
- سرگیجه، غش یا سبکی سر هنگام بلند شدن ناگهانی از حالت درازکش یا نشسته
- خواب آلودگی تا کمای عمیق
- ضربان قلب سریع
- توهم
- سردرد
- افزایش گرسنگی
- افزایش تعریق
- تنفس نامنظم، سریع یا آهسته یا کم عمق
- بی حالی
- سبکی سر
- خلق و خو یا سایر تغییرات ذهنی
- عصبی بودن
- کابوس ها
- کاهش نبض
- لب ها، ناخن ها یا پوست رنگ پریده یا آبی
- تشنج
- لرزش
- تنگی نفس
- ضربان قلب آهسته یا نامنظم
- لکنت زبان
- توقف ضربان قلب
- تورم در پاها و مچ پا
- بی هوشی
- خستگی یا ضعف غیر معمول
برخی از عوارض جانبی ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان از بین بروند زیرا بدن شما با دارو سازگار می شود. همچنین، متخصص مراقبت های بهداشتی شما ممکن است بتواند راه های پیشگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی را به شما بگوید. اگر هر یک از عوارض جانبی زیر ادامه دارد یا آزاردهنده است یا اگر در مورد آنها سؤالی دارید، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید:
بروز این علائم از داروهای تهیه شده از تریاک مشخص نیست
- خارش پوست
- قرمزی پوست
- بثورات پوستی
سایر عوارض جانبی که ذکر نشده نیز ممکن است در برخی از بیماران رخ دهد. اگر متوجه عوارض دیگری شدید، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.
مصرف تریاک باعث پایین آمدن قند خون نمی شود!
دکتر ملک زاده، رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد بیمارستان شریعتی تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: همیشه تصور مردم و برخی پزشکان بر این است که مصرف تریاک باعث پائین آمدن قند خون و فشار خون می شود ولی مطالعاتی که ما در مرکز تحقیقات گوارش و کبد انجام دادیم خلاف این امر را ثابت کرد.
وی گفت: جمعیت مورد مطالعه ما نزدیک به 8 هزار نفر بود و ما به مدت 6 سال این افراد را مورد بررسی قرار دادیم، تحقیقات نشان داد که تریاک در 83 درصد از این افراد تأثیر منفی دارد و باعث کاهش طول عمر آنها تا 20 سال می گردد.
ملک زاده اظهار داشت: مصرف تریاک نه تنها باعث کاهش فشار خون و قند نمی شود بلکه میزان آن را افزایش داده و یا منجر به سکته قلبی، مغزی و انواع سرطان ها می شود.رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد خاطرنشان کرد: این مطالعه برای اولین بار در جهان انجام و به اثبات رسیده است و باید به صورت باور در سطح مردم و کادر بهداشتی درمانی منتشر شود.
نظر شما