چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۶
کد خبر: 384889

افزایش دمای زمین تنها به خشکسالی و موج‌های گرما ختم نمی‌شود؛ متخصصان استرالیایی هشدار می‌دهند که گرمای ناشی از تغییرات اقلیمی به‌طور مستقیم سلامت روان انسان‌ها را تهدید می‌کند و در آینده‌ای نه‌چندان دور، فشار روانی و اختلالات رفتاری را به‌طور چشمگیری افزایش خواهد داد.

گرمای زمین، روان ما را هدف گرفته!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،متخصصان حوزه بهداشت عمومی در استرالیا هشدار داده‌اند که افزایش دمای کره زمین ناشی از تغییرات آب‌وهوایی، تهدیدی جدی برای سلامت روان عمومی به شمار می‌رود. پژوهشگران دانشگاه آدلاید در مطالعه‌ای تازه پیش‌بینی کرده‌اند که در صورت ادامه روند فعلی گرمایش زمین، بار اختلالات روانی و رفتاری در این کشور تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

به گفته پروفسور پنگ بی، نویسنده اصلی این تحقیق، اگر اقدام مؤثری برای کاهش آثار تغییر اقلیم صورت نگیرد، تأثیر آن بر سلامت روان نه‌تنها تشدید خواهد شد، بلکه شرایط را برای میلیون‌ها نفر، از نظر روانی، سخت‌تر و شکننده‌تر خواهد کرد.

بر اساس این گزارش که توسط خبرگزاری آناتولی نیز منتشر شده، گرمای شدید می‌تواند به طیف وسیعی از مشکلات روانی منجر شود؛ از ناراحتی‌های خفیف تا بیماری‌های جدی‌تری مانند اسکیزوفرنی. در همین راستا، محققان اعلام کرده‌اند که دمای بالا در فاصله سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸، سالانه منجر به از دست رفتن ۸۴۵۹ سال زندگی سالم تعدیل‌شده با ناتوانی (DALY) شده است.

مفهوم DALY که توسط موسسه بهداشت و رفاه استرالیا تعریف شده، نشان‌دهنده مجموع سال‌های از دست‌رفته زندگی سالم به علت بیماری یا مرگ زودرس است. این شاخص، ابزاری دقیق برای سنجش اثرات مخرب گرمای شدید بر سلامت روان به شمار می‌رود.

نتایج این مطالعه زنگ خطر تازه‌ای را برای نظام‌های سلامت به صدا درآورده و نشان می‌دهد که بحران اقلیمی فقط یک موضوع زیست‌محیطی نیست، بلکه با ابعادی انسانی و روانی نیز گره خورده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha