به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، تحقیقات جدید نشان میدهند که افسردگی میتواند نه تنها به وضعیت روانی افراد آسیب بزند، بلکه زمینهساز بروز سریعتر بیماریهای مزمن جسمی نیز باشد. در یک مطالعه که وضعیت بیش از ۱۷۰ هزار بزرگسال ۴۰ تا ۷۱ ساله را بررسی کرده است، مشخص شد که افرادی که سابقه افسردگی دارند، به طور میانگین ۳۰ درصد زودتر از دیگران به بیماریهای مزمن مانند آرتروز، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و رفلاکس معده مبتلا میشوند.
این پژوهش که نتایج آن در مجله پلاس مدیسین منتشر شده، نشان میدهد که افسردگی میتواند به عنوان یک هشدار برای ابتلا به بیماریهای جسمی در سنین میانسالی و سالمندی عمل کند. کِلی فلیتوود، سرپرست گروه پژوهشی از دانشگاه ادینبرو، با تاکید بر اینکه افسردگی باید بهعنوان یک بیماری "کل بدن" شناخته شود، خواستار تغییر در شیوههای درمانی موجود شد و پیشنهاد کرد که سیستمهای بهداشتی باید به جای درمان جداگانه بیماریهای روانی و جسمی، به صورت یکپارچه به این دو بعد از سلامت توجه کنند.
به گفته پژوهشگران، افراد افسرده در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماریهای مزمن قرار دارند. با این حال، نظامهای بهداشتی فعلی بیشتر بر درمان جداگانه هر یک از مشکلات جسمی و روانی متمرکز هستند. در حالی که برای بهبود شرایط این بیماران، باید رویکردهای درمانی جامع و یکپارچهای وجود داشته باشد که همزمان مشکلات روانی و جسمی آنها را هدف قرار دهد.
این یافتهها، لزوم ارائه خدمات بهداشتی یکپارچه و توجه ویژه به سلامت روان در کنار سلامت جسم را بیش از پیش ضروری میسازد تا بتوان به بهترین نحو از بروز بیماریهای مزمن جلوگیری کرد.
نظر شما