به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر شهابالدین سروری، فوق تخصص بیماریهای ریه و مراقبتهای ویژه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با تاکید بر خطرات استعمال دخانیات، گفت: «سیگار یکی از عوامل اصلی افزایش ریسک ابتلا به انواع سرطانها است، که شایعترین آنها سرطان ریه میباشد. علاوه بر این، مصرف سیگار میتواند به افزایش خطر ابتلا به سرطانهای حنجره، دهان، مری، پانکراس، کلیهها و مجاری ادراری نیز منجر شود.»
وی با بیان اینکه مصرف سیگار تنها به سرطانها محدود نمیشود، افزود: «این عادت بد همچنین با افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای گوارشی مانند زخمهای معده و ریفلاکس اسید معده همراه است. علاوه بر این، سیگار میتواند زمینهساز عفونتهای تنفسی از جمله سل ریوی و عفونتهای باکتریایی، یائسگی زودرس در زنان، پوکی استخوان، کاهش بینایی و بیماریهای پوستی مانند خشکی و چین و چروک زودرس شود.»
دکتر سروری با اشاره به تاثیرات منفی مصرف سیگار بر سیستم قلبی و عروقی، خاطرنشان کرد: «سیگار حتی در مقادیر کم نیز میتواند زمینهساز بیماریهای قلبی و عروقی شود. این خطر در افرادی که سیگار مصرف میکنند بسیار بیشتر از افراد غیر سیگاری است.»
این فوق تخصص بیماریهای ریه همچنین افزود: «یکی دیگر از مشکلات مهم در افراد سیگاری، کند بودن فرآیند ترمیم زخمها است. به همین دلیل، مصرف سیگار میتواند روند بهبود در این افراد را مختل کند.»
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تاکید کرد: «سیگار با بسیاری از داروها تداخل اثر دارد، به ویژه داروهای فشار خون. این تداخل میتواند باعث افزایش یا کاهش اثر داروها شده و به تشدید یا درمان ناکافی بیماریها منجر شود.»
دکتر سروری همچنین از خطرات ناشی از دود سیگار برای افراد غیر سیگاری سخن گفت و اظهار داشت: «مجاورت با افراد سیگاری، قرار گرفتن در معرض دود دسته دوم و دسته سوم میتواند خطرات زیادی برای خانواده فرد سیگاری به همراه داشته باشد. دود این نوع از سیگارها نیز میتواند آسیبهای جدی به سلامت افراد غیر سیگاری وارد کند.»
وی در پایان با تاکید بر ضرورت پیشگیری از مصرف دخانیات، گفت: «سیگار یک عامل قابل پیشگیری است که با ترک آن میتوان از بروز بسیاری از بیماریها و مشکلات سلامتی جلوگیری کرد.»
نظر شما