رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان جهاددانشگاهی از آغاز روند جدیدی برای حفظ باروری بانوان بالای ۳۰ سال خبر داد و گفت: فریز تخمک یکی از روش‌های موثر برای بانوانی است که در شرایط ازدواج نیستند و قصد دارند تا باروری خود را در آینده حفظ کنند.

فریز تخمک، فرصتی برای حفظ باروری بانوان بالای ۳۰ سال

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،محمدحسین نصراصفهانی در اصفهان اظهار کرد: تخمک‌ها در تخمدان‌های دختران از هنگام تولد موجود هستند و با افزایش سن کاهش می‌یابند. در حدود سن بلوغ (تقریبا ۱۰ سالگی)، تعداد تخمک‌ها به ۵۰۰ هزار عدد کاهش می‌یابد و این تعداد در طول دوران باروری از ۱۰ سالگی تا یائسگی (حدود ۵۰ سالگی) به تدریج کاهش می‌یابد. این کاهش تعداد تخمک‌ها و همچنین کاهش کیفیت آن‌ها، از دلایل اصلی کاهش شانس باروری در سنین بالاتر است.

وی افزود: از آنجا که کیفیت تخمک‌ها با افزایش سن به شدت کاهش می‌یابد، به‌ویژه در خانم‌هایی که وارد دهه ۴۰ زندگی خود می‌شوند، احتمال بارداری کاهش می‌یابد. در خانم‌های ۲۰ ساله، ۵۰ درصد تخمک‌ها از نظر کروموزومی طبیعی هستند، در حالی که در خانم‌های ۴۵ ساله، تنها ۵ تا ۱۰ درصد تخمک‌ها کروموزوم طبیعی دارند.

آزمایش AMH: ارزیابی ذخیره تخمدانی

رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان جهاددانشگاهی ادامه داد: یکی از روش‌های ارزیابی ذخیره تخمدانی، آزمایش AMH است که به خانم‌ها این امکان را می‌دهد تا میزان ذخیره تخمکی خود را سنجیده و در صورت لزوم، اقدام به فریز تخمک کنند. در این آزمایش، علاوه بر AMH، سونوگرافی داخلی نیز انجام می‌شود تا تعداد فولیکول‌های کوچک در تخمدان شمارش شده و ذخیره تخمدانی ارزیابی شود.

اگر ذخیره تخمکی در وضعیت خوبی قرار داشته باشد، توصیه می‌شود این آزمایش هر دو سال یک‌بار تکرار شود تا در صورت نیاز، اقدامات لازم برای فریز تخمک انجام گیرد.

فرآیند فریز تخمک و شانس باروری

نصراصفهانی در توضیح فرآیند فریز تخمک بیان کرد: پس از تشخیص نیاز به فریز تخمک، مرحله تحریک تخمک‌گذاری با داروهای ویژه آغاز می‌شود. سپس، تحت بیهوشی و با کمک سونوگرافی داخلی، فولیکول‌ها از تخمدان‌ها تخلیه شده و تخمک‌ها جمع‌آوری می‌شوند. این تخمک‌ها پس از استخراج، در محیط‌های انجمادی با استفاده از ضدیخ ویژه قرار گرفته و به‌سرعت فریز می‌شوند. پس از انجماد، تخمک‌ها در دمای منفی ۱۹۶ درجه سانتی‌گراد در تانک‌های ازت نگهداری می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که در مراکز IVF (لقاح مصنوعی) سرتاسر جهان، از هر ۱۵ تخمک تنها یک تخمک می‌تواند به تولد نوزاد منجر شود. این درصد کم به دلیل کیفیت تخمک‌ها است، زیرا شانس بارداری برای هر تخمک به‌طور کلی حدود ۶ درصد است و در صورتی که تخمک‌ها فریز شوند، این احتمال به ۴ تا ۵ درصد کاهش می‌یابد. بر همین اساس، حداقل ۲۰ تا ۲۵ تخمک برای افزایش شانس تولد موفق لازم است.

هزینه‌ها و موارد قابل توجه

نصراصفهانی همچنین به هزینه‌های فرآیند فریز تخمک اشاره کرد و گفت: طبق تعرفه‌های دولتی، هزینه تخمک‌گیری حدود ۲۵ میلیون تومان است. هزینه فریز اولیه تخمک‌ها نیز سه میلیون تومان برآورد شده و هزینه شارژ سالانه ازت برای هر جایگاه نگهداری تخمک‌ها نیز حدود دو میلیون تومان است. در صورت عدم پرداخت هزینه شارژ ازت، تخمک‌ها طبق قرارداد مرکز به دور انداخته خواهند شد.

وی در پایان اشاره کرد که فریز تخمک فرصتی است برای بانوانی که در شرایط ازدواج نیستند یا سن آن‌ها برای بارداری طبیعی بالاتر رفته است. با این حال، هیچ مرکز درمانی نمی‌تواند تضمینی مبنی بر تبدیل هر تخمک به جنین یا تولد نوزاد ارائه دهد. تخمک‌های فریز شده پس از ازدواج و در صورت عدم بارداری طبیعی، می‌توانند برای باروری با استفاده از اسپرم همسر، به جنین تبدیل شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha