با افزایش سن ازدواج و تأخیر در شروع خانواده‌داری در جامعه، بسیاری از زنان با نگرانی‌هایی درباره توانایی باروری خود در سنین بالاتر روبه‌رو هستند. یکی از روش‌های نوین و پیشرفته‌ای که به این دسته از زنان کمک می‌کند تا از دغدغه ناباروری در آینده جلوگیری کنند، فریز تخمک یا انجماد تخمک است.

فریز تخمک؛ راهی برای حفظ باروری در سنین بالا

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، به گفته متخصصان زنان و زایمان، بخصوص در سنین بالای 35 سال، احتمال ناباروری به دلایل مختلف افزایش می‌یابد. به طور معمول، پس از این سن، کیفیت و تعداد تخمک‌ها کاهش می‌یابد و زنان برای بارداری دچار مشکلات بیشتری می‌شوند. در این شرایط، فریز تخمک این امکان را به زنان می‌دهد که تخمک‌های خود را در زمانی که کیفیت بهتری دارند، ذخیره کرده و در آینده از آنها برای بارداری استفاده کنند.

دکتر پریسا پیروزنیا، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری، در این باره توضیح می‌دهد که فریز تخمک به زنان این فرصت را می‌دهد که تخمک‌های خود را در دوره‌ای از زندگی که بالاترین کیفیت را دارند، نگهداری کنند و در آینده از آنها برای بارداری استفاده کنند. به‌طور کلی، زنان از سنین 15 تا 40 سالگی در بهترین شرایط باروری هستند و با افزایش سن، این شرایط کاهش می‌یابد.

چه کسانی نیاز به فریز تخمک دارند؟

پیروزنیا به گروه‌های مختلفی اشاره می‌کند که ممکن است برای فریز تخمک مناسب باشند:

  1. زنان مبتلا به سرطان که قرار است شیمی درمانی یا پرتو درمانی انجام دهند، چون این درمان‌ها می‌تواند تأثیرات منفی بر کیفیت تخمک‌ها بگذارد.
  2. زنان مجرد که به دلایلی مانند تحصیل، شغل یا مهاجرت، تصمیم به تأخیر در باروری خود دارند.
  3. زنان که تحت عمل‌های جراحی وسیع روی تخمدان‌ها قرار می‌گیرند و باید برای حفظ باروری خود اقدام کنند.
  4. همچنین زنان که در سنین بالاتر از 35 سال به سر می‌برند و نگران کاهش کیفیت تخمک‌های خود هستند.

فریز تخمک در خانم‌های مجرد

یکی از نکات جالب در این زمینه این است که فریز تخمک فقط مختص زنان متأهل نیست؛ زنان مجرد نیز می‌توانند برای این روش اقدام کنند. بسیاری از زنان به دلایل مختلف مانند تأخیر در ازدواج یا برنامه‌ریزی برای فرزندآوری در آینده، به دنبال این راهکار هستند.

فرایند فریز تخمک چگونه انجام می‌شود؟

فرایند فریز تخمک در مراکز درمان ناباروری تحت نظر متخصصین مربوطه انجام می‌شود. ابتدا بررسی‌های اولیه و آزمایشات لازم انجام شده و سپس تخمک‌ها با روش IVF (لقاح مصنوعی) استخراج می‌شوند. در مرحله بعد، تخمک‌ها در دمای بسیار پایین منجمد می‌شوند و در شرایط خاص نگهداری می‌شوند.

ایمنی و تأثیرات فریز تخمک

یکی از نگرانی‌های رایج درباره فریز تخمک این است که آیا این روش ایمن است و آیا ممکن است موجب بروز مشکلات یا بیماری‌ها در جنین شود؟ پیروزنیا به این نگرانی‌ها پاسخ داده و می‌گوید که فریز تخمک یک روش ایمن و مؤثر است. بر اساس آمار، هزاران نوزاد در سراسر جهان با کمک تخمک‌های منجمد به دنیا آمده‌اند و هیچ تفاوتی در میزان بروز مشکلات در این نوزادان نسبت به دیگر نوزادان وجود ندارد.

فریز تخمک به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های حفظ باروری، گزینه‌ای بسیار کاربردی و مؤثر برای زنانی است که به هر دلیلی توانایی بارداری در سنین مناسب را از دست می‌دهند. این روش علاوه بر تأمین آرامش خاطر برای زنان، به آنها این امکان را می‌دهد تا در سنین بالاتر همچنان از شانس باروری برخوردار باشند و در صورت تمایل به فرزندآوری، تخمک‌های سالم خود را مورد استفاده قرار دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha