به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، تصور عموم مردم از شکار حیاتوحش این است که شکارچیان در مناطق کوهستانی و جنگلی برخی استانهای شمال، مرکز و شرق و غرب حیوانات را شکار میکنند.
این در حالی است که حیاتوحش در پایتخت ایران هم از گزند شکار در امان نمانده است. 8گونه حیاتوحش استان تهران در معرض تهدید و انقراض قرار دارند و برنامه عمل برای گونههای جانوری اجرا شده است. با اینکه بیشترین گونههای شکار شده در پارکها و زیستگاههای تهران، پرندگان هستند اما درمیان کشفیات چند سال اخیر یگان حفاظت محیطزیست در این استان پلنگ، خرس قهوهای، آهو، قوچ و میش هم دیده شده اند.
شکارچیان را باید با پهپاد رصد کنیم
فرهاد زندی، رئیس یگان حفاظت محیطزیست استان تهران: معمولا بیشترین کشفیات شکار و سلاحهای شکاری را در 6ماه دوم سال داریم چون پرندگان مهاجر در این 6ماهه وارد کشور میشوند و زمستانگذرانی میکنند. با این حال در 6ماه اول امسال تاکنون، تعدادی از سلاحهای شکاری غیرمجاز از شکارچیان کشف شده است. آمار کشفیات در 6ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته نزدیک به ۱۰درصد افزایش یافته است.
نشستها و جلسات مختلفی با دهیارها و شوراهای مناطق داشتیم و دورههای آموزشی هم برگزار کردیم. مردم نیز برای مقابله با شکارچیان غیرمجاز با ما همکاری دارند. با مراکز نیروی انتظامی، پلیسهای کوهستان و کلانتریها برای جلوگیری از تخریب محیطزیست و شکار و صید غیرمجاز تفاهمنامه امضا کردیم و با آنها گشتهای مشترک داریم.تعداد گشت و پایشها و استفاده از همیارهای محیطزیست افزایش یافته است.
مقابله با شکار نیازمند فرهنگسازی است اما احتمال افزایش شکار و شکارچیهای غیرمجاز بهدلیل افزایش قیمت گوشت قرمز بالا رفته است. بعضیها به این دلیل برای شکار کردن وسوسه میشوند. برای رصد و پایش مناطق، باید به علم روز تجهیز شویم که پایش به وسیله پهپاد یکی از این نیازهای یگان حفاظت محیطزیست استان تهران است. لازم است تجهیزات نوین را بهکار بگیریم تا از مناطق نگهداری و متخلفان را بهسرعت شناسایی کنیم.
نظر شما