دکتر علیرضا سلیمی، رئیس شانزدهمین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی، به سیاست‌های ناکارآمد در جبران کمبود متخصصان بیهوشی و درآمدهای ناچیز این رشته اشاره کرد و هشدار داد که عدم جذابیت شغلی می‌تواند در آینده، بیماران ایرانی را نیازمند اعزام به خارج از کشور برای درمان کند. به گفته او، در شرایطی که ۵۰ تا ۱۰۰ درصد ظرفیت رشته‌های تخصصی بیهوشی در دانشگاه‌ها خالی می‌ماند، عدالت بین رشته‌ای و بهبود درآمد متخصصان بیهوشی باید در اولویت قرار گیرد.

بحران کمبود متخصص بیهوشی در کشور

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران،دکترعلیرضا سلیمی، متخصص بیهوشی و رئیس شانزدهمین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد در نشست خبری به این موضوع اشاره می‌کند و می‌گوید: مسئولان پس از پذیرش این واقعیت، برای جبران کمبود متخصصان بیهوشی سیاست‌هایی از قبیل افزایش ظرفیت‌ پذیریش دستیاران، ورود به رشته تخصصی بیهوشی از مقطع پزشکی عمومی بدون گذراندن دوره طرح و همچنین برداشتن نمره که همگی شیوه‌هایی غلط، سطحی، بدون برنامه‌ریزی و مطالعه بود و هیچ یک از این روش‌ها به حل مشکل کمبود دانشجویان ورودی به این رشته کمکی نکرد.

خوشبختانه این موضوع با درایت وزیر بهداشت دولت چهاردهم منتفی شد و اکنون برای ایجاد جذابیت در این رشته باید عدالت بین رشته‌ای حاصل شود.


300 هزار تومان برای هر عمل

سلیمی می‌افزاید: درحال حاضر کشور از نظر متخصص بیهوشی کمبود ندارد و متخصصان این رشته با فداکاری به ارائه خدمات می‌پردازند؛ اما با توجه به وضعیت درآمدی نامساعد، این روند ثابت نمی‌ماند چرا که بیهوشی جزو ۳ رشته پرطرفدار در کشورهای دیگر است و متخصصان این رشته از درآمد بالایی برخوردارند این در حالی است که وضعیت رشته بیهوشی در کشور ما مساعد نیست، به نحوی که اکنون ۵۰ درصد و دربرخی دانشگاه‌ها ۱۰۰ درصد ظرفیت پذیرش خالی می‌ماند.


وی درخصوص دریافتی متخصصان بیهوشی می‌گوید: مدت‌زمان عمل‌های جراحی از ۳۰ دقیقه تا برخی عمل‌ها ۱۸ ساعت هم زمان می‌برد اما به طور میانگین هر متخصص دو ساعت درگیر یک عمل خواهد بود که در بیمارستان‌های خصوصی دریافتی متخصص بیهوشی برای هر عمل ۳۰۰ هزار تومان و در برخی بیهوشی‌ها به ۷۰ هزار تومان هم می‌رسد ناگفته نماند دریافتی‌ها در بخش دولتی، یک سوم بخش خصوصی است.


تا ۱۰ سال آینده کودکان برای جراحی قلب به خارج اعزام می‌شوند

به گفته وی، وضعیت بیهوشی در کشور در حد بالای متوسط جهانی قرار دارد. اگرچه مشکلاتی وجود دارد اما تمام روش‌های به‌روز بیهوشی دنیا در ایران انجام می‌شود و هیچ بیماری به واسطه نبود امکانات بیهوشی به خارج از کشور اعزام نمی‌شود. با این حال برخی رشته‌ها همچون طب اورژانس، بیهوشی و جراح قلب اطفال جزو رشته‌های کم‌اقبال هستند و با ادامه این روند، این خطر وجود دارد که تا ۱۰ سال آینده برای جراح قلب اطفال مجبور باشیم بیمار را به خارج از کشور اعزام کنیم. دکتر سلیمی با بیان اینکه «کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی» ۱۶ تا 18 آبان ماه برگزار می‌شود، می‌گوید: در پنل «هوش مصنوعی» به بررسی بیهوشی در سال ۱۴۳۰ می‌پردازیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha