سه‌شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
کد خبر: 375448

دمای بالای هوا نباید بهانه‌ای برای حذف ورزش باشد و شما می توانید فعالیت‌های خارج از منزل را حتی در طول تابستان، فقط با در نظر گرفتن موارد خاص، ادامه دهید.

بهترین زمان و لباس برای ورزش در تابستان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، اگر مراقب نباشید، ورزش و تعریق زیاد می‌تواند منجر به گرمازدگی، حالت تهوع، سردرد و کم آبی بدن شود و اگر برای مدت طولانی در گرمای زیاد بمانید، سیستم خنک کننده طبیعی بدن شما شروع به کار می‌کند که می‌تواند منجر به خستگی و گرمازدگی شود.

فقط نوشیدن آب زیاد کافی نیست، زیرا بدن شما نه تنها آب، بلکه الکترولیت‌ها و نمک را از طریق عرق از دست می‌دهد. الکترولیت‌ها مواد معدنی هستند که به تنظیم و کنترل تعادل مایعات در بدن کمک می‌کنند؛ الکترولیت‌ها عبارتند از پتاسیم، سدیم، کلرید، فسفر، منیزیم و کلسیم، ‌ همچنین عدم تعادل الکترولیت در موارد شدید می‌تواند منجر به گرفتگی عضلات، پرش، ضعف، آریتمی قلبی و حتی مرگ در اثر ایست قلبی شود.

بهترین زمان برای تمرین و ورزش در تابستان، صبح زود یا بعد از غروب آفتاب است. اگر اُزن بالا و آلودگی هوا پیش بینی شود، بهتر است در فضای بسته تمرین کنید، لباس‌های گشاد و رنگ روشن بپوشید چرا که رنگ‌های تیره گرما را جذب می کنند، در حالی که لباس‌های رنگ روشن گرما را منعکس می‌کنند.

بر اساس این مطلب که از سوی رمضان حیدریان، کارشناس پزشکی ورزشی تهیه شده و توسط فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: پوشیدن لباس‌های تنگ، شما را گرم‌تر می‌کند و باعث ناراحتی می‌شود و تنفس را محدود می‌کند. لباس‌های گشاد بپوشید تا هوای بیشتری روی پوست شما بچرخد و خود را خنک نگه دارید.

چه تابستان، چه زمستان و چه در فصل ابری اگر بیرون ورزش می‌کنید، همیشه از ضد آفتاب خود با حداقل SPF ۳۰ یا بالاتر استفاده کنید. استفاده نکردن از ضد آفتاب می‌تواند منجر به آفتاب سوختگی شود که می‌تواند خطر پیری زودرس و آسیب پوست را افزایش دهد.

قبل از اینکه برای ورزش بیرون بروید حداقل دو لیوان آب بنوشید. یک بطری آب با خود داشته باشید و در بین جلسات تمرینی خود به نوشیدن آب ادامه دهید. بعد از اتمام تمرینات خود آب بیشتری بنوشید و الکترولیت‌ها را با میوه‌ها و سبزیجات پر کنید، نه نوشیدنی‌های ورزشی که پر از کالری هستند.

مراقب علائم هشدار دهنده باشید

تا حدی ورزش نکنید که دچار سرگیجه، ضعف یا حالت تهوع شوید. به بدن خود توجه کنید و در صورت احساس چنین علائمی فورا متوقف شوید، ضربان قلب سریع، سبکی سر، ضعف، سرگیجه، سردرد، گرفتگی عضلات، استفراغ را نباید نادیده گرفت؛ اگر این اتفاق افتاد، بنشینید، آب بنوشید و مقداری میوه یا میان وعده مغذی مصرف کنید.

نوشیدنی‌های ورزشی فقط در صورتی باید در نظر گرفته شوند که وزن بدن ایده‌آلی داشته باشید و برای مدت طولانی با شدت بالا ورزش کنید. حتی در این صورت، برای جلوگیری از مصرف بیش از حد کالری، ایده خوبی است که نوشیدنی‌های ورزشی را رقیق کنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha