به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، بر اساس تجزیه و تحلیل جدیدی در مورد ورزش هوازی و عملکرد نعوظ، ورزش حداقل 30 دقیقه ای سه بار در هفته، می تواند به اندازه ویاگرا و داروهای مشابه در بهبود عملکرد نعوظ موثر باشد.
این مطالعه که این ماه در مجله پزشکی جنسی انجام شده است، دریافته است که فعالیت های هوازی مانند پیاده روی یا دوچرخه سواری، عملکرد نعوظ را در همه مردان مبتلا به اختلال نعوظ، صرف نظر از وزن بدن، سلامت کلی یا مصرف دارو، بهبود می بخشد. مردانی که شدیدترین اختلال نعوظ را داشتند نیز بیشترین سود را بردند.
دکتر لری ای. میلر، نویسنده این مطالعه گفت: «این مطالعه به پزشکان و بیماران مدارک مورد نیاز برای توصیه قطعی انجام فعالیت های هوازی، به عنوان بخشی از مدیریت اختلال نعوظ را ارائه می دهد.»
پزشکان مدتهاست که میدانند عملکرد نعوظ با سلامت قلب و عروق مرتبط است، اما الان شواهد با کیفیتی در مورد تأثیر ورزش بر این اختلال وجود دارد.
محققان جستوجو کردند و 11 کارآزمایی تصادفی و کنترلشده را پیدا کردند؛ یک طرح مطالعه با استاندارد طلایی که در آن شرکتکنندگان بهطور تصادفی برای دریافت مداخله یا عدم دریافت مداخله تعیین میشدند. از 1100 مردی که در این مطالعات شرکت داشتند، 600 نفر به گروه های "تجربی" که معمولاً 30 تا 60 دقیقه، سه تا پنج بار در هفته ورزش می کردند، اختصاص یافتند، در حالی که 500 نفر در گروه های "کنترل" بدون برنامه ورزشی قرار گرفتند.
محققان دریافتند هرچه اختلال نعوظ بدتر باشد، ورزش بیشتر به کنترل این شرایط کمک می کند. در یک مقیاس استاندارد شده از 6 تا 30، مردان مبتلا به اختلال نعوظ شدید که ورزش می کردند، بهبود 5 درجه ای را در عملکرد نعوظ خود گزارش کردند. کسانی که اختلال نعوظ خفیف و متوسط داشتند نیز به ترتیب 2 و 3 امتیاز بهبود یافتند.
در مقایسه، مهارکنندههای فسفودی استراز-5 - مانند سیلدنافیل (ویاگرا) یا تادالافیل (سیالیس)، میتوانند منجر به بهبود 4 تا 8 امتیازی شوند و درمان جایگزینی تستوسترون می تواند منجر به بهبود 2 امتیازی شود.
دکتر میلر اظهار داشت: «ما تحت تأثیر این یافتهها قرار گرفتیم که مردانی که دارای اختلال نعوظ شدیدتر بودند، با ورزش پیشرفتهای بیشتری را مشاهده کردند و این بهبودها مشابه آنچه در مردانی که از داروهایی مانند ویاگرا استفاده میکردند، بوده است.»
اختلال نعوظ و سلامت قلب
اختلال نعوظ را اغلب می توان در همان علل بیماری قلبی عروقی، از جمله التهاب، تنگ شدن شریان ها (اختلال اندوتلیال)، یا سخت شدن شریان ها (آترواسکلروز) مشاهده کرد.
دکتر ایمی پرلمن، متخصص اورولوژی و متخصص در سلامت جنسی مردان گفت: «مهم است که درک کنیم که اختلال نعوظ اغلب میتواند به عنوان یک شاخص برای سلامت قلبی و عروقی باشد.»
دکتر پرلمن در این مطالعه شرکت نداشت اما او فکر می کند نتایج منطقی هستند. منطقی است که هر مداخله ای با هدف افزایش سلامت قلب و عروق، تأثیر مثبتی بر سلامت نعوظ داشته باشد.
دکتر راهول ماهان، اورولوژیست، موسس مرکز اورولوژی East Valley در مسا گفت: «اما آنچه که مایه تعجب بود این بود که ورزش هوازی علائم را در مقایسه با داروهایی مانند ویاگرا کاهش داد.»
در حالی که داروهای اختلال نعوظ به طور کلی مقرون به صرفه و در دسترس هستند، برخی از بیماران مایل به مصرف آنها نیستند یا نمی توانند عوارض جانبی آن را تحمل کنند؛ این عوارض می تواند شامل سردرد، سوزش سر دل، حالت تهوع، گرگرفتگی و درد در عضلات، پشت، بازوها یا پاها باشد.
برخی از پزشکان، از جمله ماهان، از قبل ورزش را به بیماران مبتلا به ED توصیه می کنند.
میلر گفت: «اکنون پزشکان می توانند به بیماران بگویند که این یک رویکرد اثبات شده است که با داده های با کیفیت بالا از مطالعات تصادفی حمایت می شود. ورزش در اصل کم خطر و مقرون به صرفه است و آن را به یک گزینه درمانی خط اول ایده آل برای مشکلات نعوظ، به ویژه برای بیمارانی که تمایلی به استفاده از داروها ندارند یا قادر به استفاده از آنها نیستند، تبدیل می کند.»
نظر شما