توسعه پایدار با فراهم کردن نیاز های حال جامعه، سبب ارتقا و بهبود شرایط و ایجاد بستری برای رشد، شکوفایی و تحقق توانایی های تمام انسان ها میشود.

توسعه اجتماعی،راه رسیدن به شکوفایی

تعریف توسعه پایدار

در طول تاریخ همواره افزایش دانش و فهم بشر و پیشرفت در زمینه های گوناگون، سبب ظهور مفهومی به نام توسعه در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شده است. این توسعه در صورت ارتقا و بهبود شرایط موجود و رسیدن به وضعیتی مطلوب و پایدار، با عنوان توسعه پایدار شناخته میشود.

تعاریف و تعابیر متعددی مفهوم توسعه پایدار و اهداف و چارچوب های آن را تحت پوشش قرار می دهند. تعریف توسعه پایدار در واقع سازماندهی و بکارگیری منابع مختلف اعم از مالی، طبیعی و یا نیروهای انسانی به صورت صحیح و مناسب در راستای رفع نیاز های امروز و آینده ی جامعه، به صورت مستمر و رضایت بخش است. به عبارت دیگر توسعه پایدار، توسعه ای است که فراهم کننده نیاز های حال جامعه بدون آسیب به نیاز های نسل آینده باشد.

توسعه اجتماعی،راه رسیدن به شکوفایی
مشارکت و همبستگی عمومی برای دستیابی به توسعه پایدار

اهداف توسعه اجتماعی و راه رسیدن به این توسعه و شکوفایی

اهداف توسعه پایدار به طور کلی حول محور مشارکت برای دستیابی به سعادت بشر و ایجاد صلح در سراسر جهان قرار دارد. توسعه پایدار دارای ابعاد گسترده ای است که بعد اجتماعی با اهداف و اصول توسعه مطلوب یکی از این ابعاد می باشد. تمرکز و هدف توسعه اجتماعی، ارائه خدماتی در راستای حفاظت از سرمایه های اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی اجتماعی از طریق همبستگی و فعالیت های سازنده و متقابل است.

از جمله اهداف اساسی و شرح چگونگی توسعه پایدار اجتماعی، می توان موارد زیر را نام برد:

  • ریشه کن کردن تمام اشکال فقر در جامعه
  • بهبود زندگی افراد جامعه در تمام سنین از طریق توسعه و ارتقای رفاه و ایجاد شغل مناسب
  • فراهم سازی و افزایش فرصت های آموزش باکیفیت، فراگیر و همگانی برای تمام اقشار جامعه
  • فراهم سازی بستر هایی برای توانمند سازی تمام زنان و دختران و ایجاد برابری جنسیتی و پایان دادن به تمام تبعیض های وارده از سوی جامعه به این قشر
  • گسترش صلح و عدالت اجتماعی در تمام سطح جامعه از طریق سازماندهی نهاد های موثر و پاسخگو
  • فراهم سازی زمینه های احترام به تفاوت های قومی، نژادی و فرهنگی و تامین فرصت های برابر برای رشد، شکوفایی و تحقق توانایی های تمام بشریت
  • و...

سایر ابعاد توسعه پایدار نیز دارای اهداف و الگوهایی هستند. این اهداف ارتباطی تنگاتنگ با اهداف ابعاد دیگر دارند. به طوری که با بر هم نهی و تاثیر بر یکدیگر، سبب دستیابی جامعه به رشد و توسعه همه جانبه در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی میشوند. با بکارگیری روش ها و ابزار های نوین و تدوین برنامه های جدید، میتوان در راستای تحقق آرمان های این توسعه گام برداشت.

مشارکت و تمرکز افراد جامعه بر اهداف توسعه پایدار، یکی از مهم ترین اصول تحول و دستیابی به زندگی سعادتمندانه و رفع موانع و توسعه چشمگیر و پایدار است. این مشارکت مستلزم مدیریت صحیح و تصمیم گیری درست در تمام ابعاد و نوآوری و تغییر نگرش به جهان پیرامون می باشد.

توسعه اجتماعی،راه رسیدن به شکوفایی
ارکان و اهداف توسعه پایدار

نویسنده: دکتر جواد طلسچی یکتا؛ مددکار اجتماعی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha