به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، علایم، کیست دهانی که هنوز عفونت نکرده نشانه ای بروز نمی دهد اما بعد از عفونت معمولا علایم آن به صورت زیر است:
درد
فشار
التهاب و قرمزی
اگر کیست در بافتهای مخاطی دهان باشد، ممکن است شبیه زخم یا تاول به نظر برسد.
انواع کیست دندان
کیست های پری آپیکال: این نوع کیست ها معمولا در نوک ریشه به وجود می آیند و در اثر وارد شدن ضربه، پوسیدگی، شکستگی یا ترک در دندان ایجاد میشوند. این نوع کیست ها غالبا منجر به از بین رفتن یا عفونت عصب (پالپ) دندان می شوند.
کیست های دنتی ژروس: این نوع از کیست ها در اطراف دندان هایی که رشد خود را تکمیل نکرده اند یا به صورت نیمه روییده باقی مانده اند به ویژه دندان های عقل، به وجود می آیند.
کراتوسیست ها: این نوع از کیست ها معمولاً به دلایل ژنتیکی یا تروما به وجود میآیند. این کیست ها تهاجمی هستند و حتی پس از برداشته شدن با جراحی ممکن است دوباره به شدت عود کنند.
کیست های پریودنتال: این نوع کیست ها ماهیت باکتریایی دارند و می توانند در اثر بیماری های پیشرفته لثه یا پریودنتال ایجاد شوند.
پیشگیری از کیست دندان
بهترین و قطعی ترین راه برای جلوگیری از ایجاد کیست دندان رعایت بهداشت دهان و دندان است. به همین دلیل استفاده از مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید و مصرف مواد قندی را کاهش دهید.
عوارض کیست دندان
کیست دندان اگر درمان نشود منجر به از بین رفتن بخشی از استخوان فک می شود حتی در کیستهای بسیار کوچک هم که علایمی ایجاد نمیکنند باید کیست فورا درمان شود وگرنه در نهایت میتواند به موارد زیر منجر شود:
عفونت دندان
از دست دادن دندان
زایده های خوش خیم در فک
شکستگی فک
درمان
درمان بسته به اندازه فک و محل آن، متفاوت است. اگر کیست کوچک باشد، دندان پزشک میتواند طی عمل جراحی تمام آن را در بیاورد. در صورت بروز علایم توصیه میشود برای طی روند مراحل درمان حتما به دندان پزشک مراجعه کنید.
نظر شما