دبیر علمی پنجمین همایش بهاره چشم پزشکی، درباره شایع ترین بیماری ها و درمان های چشمی در کشور، توضیحاتی ارائه داد.

علت نابینایی در نوزادان نارس

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، احد صداقت در خصوص شایع‌ترین بیماری‌های چشمی در ایران، گفت: جراحی کاتارکت برای آب مروارید یکی از شایع‌ترین عمل‌های چشم پزشکی است که خوشبختانه در کشور ما مراکز چشم پزشکی مجهز به تجهیزات مدرن و به روز هستند.

وی با عنوان این مطلب که کیفیت جراحی و نتایج عمل در کشور ما به علت وجود چشم پزشکان متبحر که در سیستم‌های آموزشی تربیت می‌شوند، بسیار خوب است، افزود: عمل‌های رفراکتیو و برداشتن عینک (از بین بردن نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم) از دیگر عمل‌های شایع چشمی است که با کیفیت بسیار بالایی در کشور انجام می‌شود.

صداقت ادامه داد: شایع‌ترین بیماری‌های شبکیه مربوط به دیابت و قند خون است. همچنین از بین رفتن و فرسوده شدن شبکیه وابسته به سن، از دیگر بیماری‌های شبکیه است که خوشبختانه امکانات لازم برای پیشگیری و درمان آنها در ایران وجود دارد. در زمینه دیابت، مهم‌ترین کاری که می‌توان انجام داد کنترل قند خون، به خصوص قند خون سه ماهه این بیماران است که می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.

وی اظهار داشت: عدم کنترل قند خون، منجر به دیابتیک رتینوپاتی و خونریزی شبکیه و زجاجیه می‌شود که برای درمان آن باید از لیزردرمانی داخل چشم و یا تزریق مواد داخل چشمی که نورگ زایی و خونریزی را متوقف می‌کنند استفاده کرد. در مرحله آخر هم اعمال شبکیه برای این بیماران انجام می‌شود.

صداقت تاکید کرد: در مورد بیماری ماکولار دژنراسیون و بیماری شبکیه وابسته به سن نشان داده شده که در مراحل اولیه نقش تغذیه و مکمل‌ها مهم است. در صورت ابتلاء تزریق داخل زجاجیه را می‌توان انجام داد و بیماری را تا حدودی کنترل نمود، ولی مهم‌ترین کار پیشگیری از بروز و تشخیص در مراحل اولیه بیماری است.

وی در ادامه به مشکلات بیمه‌ای برای پوشش خدمات سلامت اشاره کرد و ادامه داد: تا زمانی که نگرش بنگاه داری اقتصادی در سازمان‌های بیمه گر وجود دارد، مشکل بیمه‌ها حل شدنی نیست. دولت باید در این زمینه ورود کند تا مشکلات حل شود. بیمه‌ها باید پشتیبان سلامت و درمان باشند. یک انقلاب و تحول در زمینه بیمه‌ها لازم داریم اگر این تحول اتفاق نیفتد مشکلاتی خواهیم داشت که در نهایت بیماران متضرر می‌شوند..

صداقت در خصوص هوش مصنوعی بیان داشت: در تشخیص و درمان بیماری‌های چشمی از هوش مصنوعی می‌توان استفاده کرد. در دنیا این اتفاق شروع شده و کارهای زیادی در حال انجام است و ما در ابتدای راه هستیم و قطعاً در آینده پیشرفت‌های شگرفی روی خواهد داد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: عدم تشخیص و درمان رتینوپاتی نوزادان نارس باعث نابینانی آنها می‌شود، هوش مصنوعی تحول بزرگی در غربالگری این بیماران به وجود می‌آورد. در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص)، کارهای تحقیقاتی در زمینه هوش مصنوعی در تومورهای داخلی چشمی مخصوصاً در کودکان آغاز گردیده و قطعاً مراکز دیگر هم در زمینه بیماری‌های چشمی کار می‌کنند تا مانند کشورهای دیگر در این زمینه پیشرفت کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha