نادیده گرفتن گرسنگی سخت است، گرسنگی یک عامل محرک قدرتمند برای جلب توجه شما و جلوگیری از نرسیدن انرژی و مواد لازم برای زنده ماندن به بدن طراحی شده است. وعده‌های غذایی منظمی که معده و روده‌ها را پر می‌کنند، باید گرسنگی را مهار کنند، اما اگر همیشه مشتاق یک لقمه غذا باشید، قطعا دچار مشکل خواهید شد و شاید سلامتی تان هم تحت تاثیر قرار بگیرد.

من همیشه گرسنه هستم، چه کار کنم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از نیوز تودی دکتر مونیک تلو، استاد دانشکده پزشکی هاروارد، پزشک متخصص و مدیر تحقیقات برنامه سبک زندگی سالم در بیمارستان ماساچوست، گفت: «گرسنگی موضوعی پیچیده است و می تواند محرک های مختلفی داشته باشد.»

تلو، نویسنده کتاب «عادات سالم برای قلب شما» گفت: «یکی از دلایل گرسنگی دلایل هورمونی است، هورمون‌های افراد – به ویژه گرلین، هورمون روده – می‌توانند اثر تحریکی بر احساس گرسنگی و اشتها داشته باشند. سیگنال‌های دیگر روان‌شناختی‌تر هستند و اینها معمولاً محرک گرسنگی افراد هستند.»

در زیر دلایل مختلف همیشه گرسنه بودن را بررسی می کنیم.

دلایل پزشکی:

اول، مهم است که هر گونه مشکل پزشکی را رد کنید. دکتر تلو می گوید هرکسی که دائماً احساس گرسنگی می کند و اگر تمایل داشته باشد هم قادر به افزایش وزن خود نیست یا در حال تلاش برای کاهش وزن است، باید به پزشک مراجعه کند. شرایطی که می تواند باعث گرسنگی مداوم یا بیش از حد شود که پلی فاژی نیز نامیده می شود، عبارتند از:

  1. پرکاری تیروئید: زمانی که تیروئید بیش از حد فعال است، متابولیسم فرد بالا می رود. در این حالت بیماران علاوه بر گرسنگی، احساس لرز، لرزش دست و تپش قلب می‌کنند.

  1. دیابت: افراد مبتلا به دیابت نوع 1 توانایی تولید انسولین را از دست می دهند و بدن آنها نمی تواند قند را بسوزاند کند. دکتر تلو می‌گویند: «دیابتی ها معمولاً می گویند: من دائما دارم می خورم و می خورم، وزنم کم می شود و احساس وحشتناکی دارم.» گرسنگی همچنین می تواند یکی از علائم دیابت نوع 2 باشد که در آن انسولین در بدن وجود دارد اما بدن در برابر انسولین مقاوم است.
  2. آسیب به هیپوتالاموس: این قسمت از مغز به تنظیم احساس اشتها و سیری کمک می کند. اگر این بخش به دلیل یک تومور یا ضربه به سر آسیب ببیند، می تواند باعث گرسنگی غیرقابل کنترل و چاقی هیپوتالاموس شود.
  3. بث کیچین، استادیار تغذیه دانشگاه آلاباما گفت: «داروهایی مانند پردنیزون - یک استروئید کورتیکواستروئیدی که معمولاً به عنوان یک داروی ضد التهاب یا سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می شود - می توانند احساس گرسنگی را افزایش دهند. برخی از درمان‌های هورمونی برای زنانی که در دوران یائسگی قرار دارند نیز همین‌طور است.

دلایل روانی:

دکتر کیچین می گوید با توجه به نحوه عملکرد سیستم گوارش انسان، گرسنه بودن هر سه تا پنج ساعت منطقی است. اما هر دو متخصص خاطرنشان کردند که تبلیغات فراوان غذایی در تلویزیون و فضای مجازی و فرهنگ دائمی غذا بخور و غذا ببین در رسانه های اجتماعی می تواند باعث شود مردم اغلب گرسنه باشند و زیاد غذا بخورند.

دکتر تلو گفت که محرک‌های فرهنگی عمیقاً ریشه‌دار نیز در این مورد وجود دارد، مانند ایده حتما خوردن سه وعده غذایی در روز به همراه میان وعده‌های دائمی. او از «افسانه صبحانه» - یا تصوری که مردم باید به محض بیدار شدن از خواب غذا بخورند متنفر است. وی می گوید:« من به مراجعانم می گویم هر چه بیشتر غذا بخورید، بیشتر دلتان می خواهد که غذا بخورید.»

متخصصان می گویند هر چه بیشتر غذا بخورید، معده بزرگتر می شود. معده می تواند کشش داشته باشد تا مقادیر زیادی غذا را در خود جای دهد. سپس اگر معده خالی باشد، نشانه گرسنگی است. اگر از زیاد خوردن معده بزرگی دارید، هر لحظه‌ای که معده‌تان خالی است، به شما علامت می‌دهد که بخورید و بیشتر بخورید.

وضعیت ذهنی یک فرد نیز می تواند در گرسنگی نقش داشته باشد. تحقیقات نشان داده که استرس می تواند سطح هورمون گرلین را افزایش دهد و کم خوابی هم با سطوح بالاتر هورمون گرسنگی مرتبط است. بی حوصلگی، اضطراب و افسردگی نیز می تواند کاری کند که افراد را در زمانی که واقعا گرسنه نیستند به داخل یخچال نگاه کنند.

دلایل سبک زندگی:

گاهی اوقات بهترین پاسخ برای این سؤال « که چرا من همیشه گرسنه هستم؟» ساده ترین پاسخ است: شما خیلی کم غذا می خورید، بیش از حد ورزش می کنید یا هر دو.

دکتر کیچین این مورد را اغلب در ابتدای سال میلادی می بیند، زمانی که بیماران در تصمیمات سال نو خود برای ورزش کردن یا لاغر شدن افراط می کنند:« وقتی به من می گویند من همیشه گرسنه هستم، به برنامه غذایی آنها نگاه می کنم و می توانم بفهمم که چرا گرسنه هستند. آنها فقط گاهی اوقات به اندازه کافی غذا نمی خورند.»

راه حل هایی برای حل مسئله همیشه گرسنه بودن:

خودتان را بیشتر از آنچه نیاز دارید گرسنه نگه ندارید: قرار گرفتن در معرض برنامه های تلویزیون و رسانه های اجتماعی را محدود کنید. گفت سعی کنید برنامه های مورد علاقه خود را بدون قرار گرفتن در معرض تبلیغات غذایی تماشا کنید. این پزشک حتی مواد غذایی خود را اینترنتی سفارش می دهد و تحویل می گیرد تا بتواند از آنچه «بمباران بازاریابی مواد غذایی» در فروشگاه ها می داند، دور بماند.

با خودتان صادق باشید: از خودتان بپرسید: «آیا من واقعا گرسنه هستم؟ یا حوصله ام سر رفته است؟» اگر مشکل مورد دومی است، خود را از هر گونه وسوسه غذایی دور کنید. برای مقابله با اضطراب یا افسردگی به جای خوددرمانی با غذا از یک متخصص کمک بگیرید.

شیوه روزه داری متناوب را در نظر بگیرید: این کار می تواند دوباره شما را با احساس گرسنگی واقعی و بیولوژیکی مرتبط کند و تشخیص احساس سیری را آسانتر کند. به گفته کارشناسان، روزه داری متناوب ساختار روزانه سالمی را فراهم می کند و عادت به خوردن میان وعده های بی دلیل را ترک می کند.

دکتر تلو خاطرنشان کرد که مدتی بدون غذا ماندن می‌تواند به کوچک شدن معده کمک کند و به افراد کمک کند کمتر غذا بخورند و گرسنگی کمتری را تجربه کنند:« من بیمارانی دارم که روزی یک وعده غذا می خورند و حالشان هم کاملا خوب است.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha