سلامت نیوز:خوراکیهای معمولی مانند سیر، دارچین، چای سبز و ... میتوانند در کاهش دردها و التهابهای ناشی از روماتیسم اثربخش باشند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آنا،یکی از بیماریهای مزمن گفته میشود که با ایجاد التهاب مفاصل بدن را درگیر میکنند. روماتیسم نوعی بیماری دستگاه ایمنی خود بدن تلقی می شود که در طی ابتلا به آن، سلولهای دستگاه عصبی به بافتهای سینوویال اطراف مفصل حمله میکنند. اختلالات دستگاه ایمنی به اختلالاتی گفته می شود که سیستم ایمنی بدن بافتهای بدن را با انواع باکتری و میکروبهایی که باید نابود شوند اشتباه میگیرد.
در این نوع از بیماریها، سیستم ایمنی آنتی بادیها اشتباهی تولید میکند که باعث نابودی بافتهای بدن می شوند و البته تاثیر خود را بر کل بدن میگذارند. این آنتیبادیهای اشتباه میتواند به مفاصل، ماهیچهها، غضروفها، ریه و قلب آسیب وارد کند.
علائم رماتیسم چیست؟
روماتیسم به شکل ورمهای دردآور و با حالتی مزمن در اعضای بدن ایجاد میشود و میتواند آن اعضا را معلول کند. شروع رماتیسم با علائمی مانند التهاب و درد مزمن بر انگشتان دست و پا است که اندک اندک به دیگر اعضای بدن سرایت پیدا میکند.
مواضع التهابهایی که ایجاد میشود گرم، خشک و یا متورم هستند که ممکن است چند روزی فرد را درگیر کند و سپس رفع شود، عموما بطور متناوب علائم بروز پیدا میکنند. این التهابهای رماتیسمی طی دو سال آسیبهای قابل توجهی به مفاصل میزند.
علائم دیگر روماتیسم به طور عمده خستگی مفرط، تب با درجه خفیف، کمخونی و کاهش وزن است و کسانی که روماتیسم دارند تا ۳۰ دقیقه بعد از اینکه از خواب بیدار می شوند احساس درد و سفتی در کل بدن خود میکنند،
رماتیسم میتواند خطر سکتههای قلبی و مغزی و حملات قلبی را افزایش دهد.
درمان روماتیسم با پیشنهادات طب سنتی
به طور کلی، آن دسته از گیاهانی که خاصیت ضدالتهابی دارند میتوانند برای تسکین دردهای روماتیسمی مفید باشند، به ویژه تاثیر این گیاهان در تسکین آن دسته از علائم روماتیسم که به خاطر سرمادیدگی و در هوای زمستان بروز میکنند، بسیار حائز اهمیت است.
دارچین
دارچین از گیاهان در دسترسی است که میتواند روماتیسم را نسکین دهد، پودر دارچین و کمی عسل اگر در چای حل شود، به سرعت میتواند بر دردهای روماتیسمی اثر بگذارد. به کسانی که از دردهای التهابی مزمن و روماتیسم رنج میبرند توصیه میشود این ماده را به غذای روزانه خود اضافه کنند. مصرف ۲ گرم دارچین در روز به عنوان ادویه میتواند در طولانی مدت اثربخش باشد.
این گیاه برای زنان باردار یا شیرده مضر است.
شاخه خشک درخت بید
چوب بید خشک شده دارای ترکیباتی است که سبب تسکین دردهای روماتیسمی میشود. خاصیت ضدالتهابی این گیاه میتواند باعث تسکین فوری دردهای مزمن روماتیسمی شود، همچنین تب را کاهش می دهد.
چوب بید خشک شده را میتوان حوید، با آن چای درست کرد. پوست بید حاوی سالیسین است و تماس آن با پوست التهاب را کاهش میدهد. بنابراین استفاده پودر آن همراه با خمیردندان و مسواک پیشنهاد میشود.
فلفل سیاه
مصرف روزانه ۵ تا ۱۰ گروم فلفل سیاه در وعدههای غذایی دردهای التهابی مانند روماتیسم را تسکین میدهند، منتهی برخی از بیماران روماتیسمی با مصرف فلفل سیاه دچار تورم و ناراحتی شکم میشوند، زیرا باعث التهاب تنفسی، آنوکسی و تورم میشود، مصرف این ماده غذایی برای زنان شیرده، باردار، بیماران دیابتی نیز مضر است.
چای سبز
مصرف چای سبز همراه با لیمو ترش به طور مستمر کاهش دهنده التهابهای روماتیسمی است. این محلول میتواند با دارچین هم همراه باشد.
سیر
سیر مادهای با خاصیت ضدالتهابی بالا است که برای درمان بیماریهای زیادی از جمله روماتیسم و کلیه بیماریههای التهابی مفید است. سیر به ویژه از پیشرفت روماتیسم در بدن جلوگیری میکتد.
نظر شما