سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۰
کد خبر: 306188

طبق دستورالعمل کمیته اضطرار کلانشهرها، شهرهای تهران، کرج، اصفهان و اهواز به‌علت موج فزاینده آلودگی هوا و پایداری مطلق جو باید از روز جمعه تعطیل می‌شدند.

شرایط بحرانی آلودگی هوا در 4کلانشهر

سلامت نیوز: طبق دستورالعمل کمیته اضطرار کلانشهرها، شهرهای تهران، کرج، اصفهان و اهواز به‌علت موج فزاینده آلودگی هوا و پایداری مطلق جو باید از روز جمعه تعطیل می‌شدند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری ، دیروز برگزاری دربی پایتخت اما بهانه‌ای شد تا برخی اظهارنظرها درباره شرایط وخیم هوای تهران به گوش برسد و مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا اعلام کند «به‌علت وخامت کیفیت هوا دربی باید تعطیل شود.»امروز نیز طبق پیش‌بینی‌هاکیفیت هوای تهران، کرج، اصفهان و اهواز به اندازه‌ای آلوده هست که این شهرها تعطیل شوند. اما به نظر نمی‌رسد هیچ‌گونه تصمیم به تعطیلی در این‌باره از سوی کمیته‌های اضطرار کلانشهرها اعلام ‌شود.

در وخیم‌ترین ساعات که شاخص آلودگی هوا روی عدد 176 و شرایط بحرانی بود، کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای تهران برگزار و مقرر شد تیم‌های اورژانس برای بازی فوتبال در ورزشگاه آزادی مستقر شوند. همچنین برابر مصوبات جلسات قبلی، تشدید برخورد با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی و موتورسیکلت‌های آلاینده و ممنوعیت تردد کامیون‌های با عمر بالای ۲۰سال از سوی پلیس راهور اعمال ‌شود. این همه آن چیزی بود که اعلام شد و هیچ تصمیم تازه‌ای درباره آلودگی هوا و حتی تعطیلی شهر گرفته نشد.


قطع موقت برق بهتر از مازوت است

در هفته‌های اخیر خبر مصرف مازوت در نیروگاه‌ها و برخی صنایع با قطعیت تمام اعلام و مشخص شد بخشی از آلودگی هوای فزاینده‌ کلانشهرها حاصل سوزاندن این سوخت سنگین و سرطان‌زا در نیروگاه‌ها بوده است. با این حال عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست که باید همه تلاش خود را برای کاهش آلودگی هوا انجام دهد، دیروز اعلام کرد: «قطع موقت برق بهتر از مصرف سوخت مازوت است.»عیسی کلانتری در برنامه‌ای تلویزیونی که صبح دیروز از شبکه دوم سیما پخش شد، گفت: «از نظر من بهتر است که روزی 2ساعت خاموشی داشته باشیم اما از سوخت مازوت استفاده نکنیم.» آنگونه که وی گفته است، علت اصلی آلودگی هوا، افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون است که عامل اصلی آن استفاده از سوخت‌های فسیلی به‌ویژه گازوئیل در خودروهای دیزلی و مازوت در صنایع سنگین و نیروگاه‌هاست.

کلانتری با اعلام اینکه درحال‌ حاضر محدودیت‌هایی در زمینه عرضه گاز در کشور داریم، تصریح کرد: طی امسال مصرف گاز در بخش خانگی ۱۵درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که علت این موضوع می‌تواند شیوع ویروس کرونا باشد. چراکه براساس توصیه‌های بهداشتی در ادارات، مراکز تجاری و منازل در و پنجره‌ها برای تهویه هوا تا حدودی باز است و این سبب می‌شود گرمای هوا با سرمای بیرون تبادل شود.به‌گفته رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با افزایش مصرف گاز در کشور، نیروگاه‌ها و کارخانه‌هایی مثل سیمان با کمبود انرژی روبه‌رو شده‌اند و از این‌رو ناچار هستند که مازوت و گازوئیل مصرف کنند.

کلانتری با اشاره به اینکه قرار است نیروگاه‌هایی که در حاشیه کلانشهرهای کشور هستند تا حد امکان از سوخت مازوت استفاده نکنند، گفت: درحال‌ حاضر نیروگاه‌های حاشیه تهران نباید از سوخت مازوت استفاده کنند و استفاده هم نمی‌کنند. اما منابع آلاینده دیگری ازجمله کامیون‌های فرسوده و قدیمی وجود دارند که به‌ دلایل مختلف نتوانستیم آنها را نوسازی کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری، کامیون‌ها و اتوبوس‌های فرسوده را یکی از عوامل آلودگی هوا اعلام کرد و با تأکید بر اینکه پلیس باید از تردد آنها جلوگیری کند افزود: تمامی ضوابط هوای پاک را به دستگاه‌های مختلف کشور اعلام کرده‌ایم.به‌گفته رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، درحال‌ حاضر بیش از ۵۰درصد اتوبوس‌های درون‌شهری تهران مستهلک و به‌شدت آلاینده هستند که نتیجه آن آلودگی هوا در زمان پایداری جو است.

کلانتری تأکید کرد: وزیر نفت اعلام کرده است با توجه به افزایش مصرف گاز در کشور نیروگاه‌ها مجبور هستند برای تولید 5هزار مگاوات برق در کشور از مازوت استفاده کنند که این مقدار تنها ۹درصد برق مصرفی کشور است. اما از نظر من بهتر است روزی 2ساعت خاموشی داشته باشیم و از مازوت استفاده نکنیم. زمان جنگ هم ۷ تا ۸ساعت در روز با خاموشی مواجه بودیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha