بسیاری از کارشناسان بر این باورند که رسانه‌ ها در تربیت جنسی، جهت ‌دهی اخلاق جنسی فرزندان و همچنین بلوغ جنسی دختران و پسران نقش بسزایی دارند.

فهم جنسی کودکان افزایش یافته است

سلامت نیوز: بسیاری از کارشناسان بر این باورند که رسانه‌ ها در تربیت جنسی، جهت ‌دهی اخلاق جنسی فرزندان و همچنین بلوغ جنسی دختران و پسران نقش بسزایی دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس، به گفته برخی از کارشناسان هم اکنون سن بلوغ جنسی حدود یک سال و نیم کاهش یافته است. در این بین شبکه های ماهواره ای با تسخیر ذهن کودکان و نوجوانان به طرز شگفت آوری در ابتلای کودکان به انواع بیماری های روحی و جسمی و همچنین کاهش سن بلوغ جنسی دختران و پسران نقش دارند.

دکتر بهزاد قربانی، در این خصوص به سیناپرس گفت: اخبار مبنی بر کاهش سن بلوغ جنسی در دختران و پسران پایه و اساس علمی ندارد بلکه اطلاعات و فهم کودکان نسبت به مسایل جنسی به علت مواجه بودن با طیف وسیعی از اطلاعات بیشتر شده است؛ هم اکنون اطلاعات کودکان به واسطه مشاهده شبکه های ماهواره ای، استفاده از تلفن همراه و اینترنت نسبت به گذشته افزایش یافته است.

این عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا افزود: هرچند استفاده از غذاهای سالم و شرایط آب و هوا (مثلا سن بلوغ جنسی در مناطق گرمسیر زودتر از مناطق سردسیر است) در سن بلوغ جنسی تاثیر گذارند اما هم اکنون بر اساس اسناد و مدارک علمی سن بلوغ جنسی در دختران یازده تا دوازده سالگی و در پسران سیزده تا چهارده سالگی است. در این سن علایم صفات ثانویه جنسی متفاوتی در دختران و پسران به وجود می آید.

این روانپزشک اظهارداشت: افزایش فهم و اطلاعات جنسی کودکان به معنای کاهش سن بلوغ جنسی آنها نیست بلکه کودکان می توانند راحت تر درباره مسایلی که ذهن شان را درگیر می کند، از دیگران سوال بپرسند. مطرح کردن این سوال ها ربطی به بلوغ زودرس یا باور جنسی آنها ندارد.

وی در پاسخ به اینکه آیا شبکه های ماهواره ای می توانند زمینه ساز انحرافات جنسی کودکان بشوند؟ گفت: بسیاری از انحرافات جنسی ریشه در بیماری و اختلالات روانی افراد دارند؛ چه بسا در گذشته نیز شبکه های ماهواره ای گسترش پیدا نکرده بودند اما این اختلالات وجود داشتند.

وی بیان کرد: شبکه های ماهواره ای یا حتی تمامی برنامه های تلویزیونی مناسب کودکان نیستند. هم اکنون برخی از شبکه های تلویزیون ملی مانند شبکه نمایش خانگی برچسب دارند و گروه سنی مشاهده فیلم یا برنامه مشخص شده است اما در شبکه های ماهواره ای این مساله کنترل نمی شود لذا ضرورت دارد پدر و مادرها نسبت به این مسایل کاملا هوشیار باشند.

وی ادامه داد: کودکان ممکن است با مشاهده برخی از برنامه هایی که در شبکه های ماهوره ای پخش می شوند، از بسیاری مسایل سر در نیاورند و نسبت به آن مسایل کنجکاو شوند. برخی نیز با مشاهده فیلم های ترسناک دچار علایم ترس و اضطراب می شوند. قاعدتا برچسب نداشتن شبکه های ماهوره ای بسیار آسیب زاست.

وی خاطرنشان کرد: جدا از شبکه های ماهواره ای، هم اکنون اطلاعات کودکان به واسطه استفاده از تلفن های همراه هوشمند افزایش پیدا کرده است. امروزه کودکان در دوران تحصیل و مدرسه با دسترسی پیدا کردن به شبکه آزاد اطلاعات و سرگرم شدن با شبکه های مجازی، تمرکزشان را نسبت به درس شان از دست داده اند زیرا جذابیت شبکه های اجتماعی بیشتر از درس خواندن است.

به گفته وی، هم اکنون محدودیتی نیز برای استفاده از شبکه های اجتماعی وجود ندارد و کودکان به راحتی می توانند عکس یا فیلم دانلود کند. این مساله نیز می تواند آسیب زا باشد بنابراین باید استفاده از موبایل در مدارس( از سوی مدیران و دبیران) و خانه( از سوی پدر و مادر) کنترل شود.

وی در پایان گفت: متاسفانه امروزه در محتوای بسیاری از تبلیغات بازرگانی رسانه ملی نیز استفاده از موبایل در سنین کم فرهنگ سازی می شود. در بسیاری از این تبلیغات عنوان می شود به ازای پرداخت این میزان هزینه، بچه هایتان صاحب موبایل یا ماشین می شوند. باید جلوی این نوع تبلیغات نیز گرفته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha