به گزارش سلامت نیوز به نقل از بهداشت نیوز، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت توصیههایی را برای افرادی که به بیماریهای کلیوی مبتلا هستند، ارائه کرد.
احمد اسماعیلزاده در خصوص بهترین رژیم غذایی برای بیماران کلیوی گفت: رژیم غذایی مناسب برای بیماری کلیوی بهویژه برای افرادی که در مراحل پیشرفته بیماری کلیوی قرار دارند، بسیار مهم است. متاسفانه هیچ درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و تنها راهکارها و استراتژیهایی برای حفظ سلامت بیماران وجود دارد که یکی از این روشها، پیروی از رژیم غذایی خاص است.
وی ادامه داد: این رژیم غذایی بهمنظور کاهش ضایعات خون و تنظیم سطح مواد معدنی بدن، مصرف برخی مواد مغذی را محدود میکند. کلیهها نقش مهمی در تعادل آب، نمک و الکترولیتها در بدن دارند و اختلال در عملکرد آنها میتواند منجر به اختلالات در این سطوح شود.
نکات مهم تغذیهای برای بیماران کلیوی
-
محدود کردن مصرف لبنیات: اسماعیلزاده توصیه کرد که مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را به یک سهم در روز محدود کنید.
-
کاهش مصرف نمک و غذاهای شور: مصرف نمک را کاهش دهید و از مصرف غذاهای شور مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و سایر غذاهای حاوی سدیم بالا پرهیز کنید.
-
محدود کردن مصرف مواد غذایی پرپتاسیم: وی همچنین از بیماران خواست که مصرف غذاهای پرپتاسیم مانند زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، پرتقال و برخی سبزیجات مثل اسفناج، چغندر و سیب زمینی را محدود کنند.
-
آبکشی غذاهای شور: اسماعیلزاده پیشنهاد کرد که غذاهای شور مانند خیار شور و پنیر را قبل از مصرف زیر آب بشویید یا برای مدت یک دقیقه در آب بخوابانید.
-
پرهیز از مصرف نانهای سبوسدار و غذاهای کنسروی: بیماران کلیوی باید از مصرف نانهای سبوسدار، بیسکویت سبوسدار، ماکارونی سبوسدار و غذاهای کنسروی که حاوی نمک و مواد نگهدارنده هستند، اجتناب کنند.
-
جایگزین کردن مواد غذایی مناسب: بهجای مصرف شیر و لبنیات معمولی، از شیر سویا یا ماست سویا استفاده کنید. همچنین، سویا را بهعنوان جایگزین گوشت در برنامه غذایی خود قرار دهید.
پرهیز از مواد غذایی مضر و توجه به تغییرات دارویی
وی در پایان افزود که در صورت بروز یبوست ناشی از مصرف داروها، بیماران باید حتما با متخصص تغذیه خود مشورت کنند و مواد غذایی دیگری را برای بهبود شرایط گوارشی خود انتخاب کنند.
نظر شما